Jump to content

grob i pravo korištenja


fontana

Preporučene objave

zakazana je ostavinska rasprava za grob gdje je ostavitelj moj pok.djed po očevoj strani koji je također pokojni. postupak je pokrenut jer tražim da se svi nasljednici iza ostavitelja odreknu prava korištenja grobnog mjesta u korist moje majke jer grobnu naknadu više od 20 godina-od smrti mog oca- plaća upravo moja majka i vodi brigu o grobu,a svi ostali polažu pravo na korištenje i ukop.zanima me što se događa ako se netko od pozvanih nasljednika ne može odazvati na raspravu, da li se može pismenim putem- izjavom odreći svog nasljedstva ili se to zove ustup svog nasljednog dijela ili prijenos prava korištenja grobnog mjesta? ako postoji pismeni način zanima me kako se to točno zove i pretpostavljam da mora biti ovjereno kod javnog bilježnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovana,U slucaju da se jedan od nasljednika nepojavi na ostavinskoj raspravi,ima za ucinak kao da se prihvatio svog nasljednog dijela.Postoji nasljednička izjava(izjava o odricanju i izjava o ustupu nasljednog dijela) . Da bi takva izjava bila valjana mora biti dana na zapisnik pred ostavinskim sudom (javnim bilježnikom) ili u formi javno ovjerovljene izjave.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija