Jump to content

Zaštitna mjera


vax-80

Preporučene objave

Poštovani,zanima me slijedeće. Policija je poštom poslala obavijest o početku primjene zaštitne mjere upravljanja motornim vozilom. Kako nisam bio kod kuće,od strane pošte je ostavljena obavijest o preuzimanju pošiljke u roku 5 radnih dana,nakon toga se,pretpostavljam,ista vraća policiji. Mene zanima koji je daljni postupak policije po tom pitanju? Da li pokušaju poštom još jednom ili ide odmah preko njihovog službenika ili kako već? Unaprijed hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.. Još samo jedna stvar. Dakle ovakva je situacija. Idući tjedan imam godišnji tehnički pregled,pa ako ga uspijem odraditi do srijede ja to sam preuzmem na pošti i nikome ništa,ako ne uspijem do srijede(tada se vraća pošiljka policiji)onda me zanimao njihov daljni postupak. Da li odmah šalju po policajcu ili pokušavaju još jednom poštom? Uglavnom zanimalo me koliko imam vremena da obavim tehnički pregled da vozilo nebi ostalo neregistrirano.. Dakle ne u smislu da pokušavam izbjeći uručenje zaštitne mjere,nego recimo to tako-kupnje malo vremena.. I ako policajac vrši dostavu,ako nisam kod kuće da li me traži još i na radnom mjestu ili samo ostavlja obavijest o početku provođenja zaštitne mjere na vratima kuće pa se to smatra dostavljenim? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše privatne dileme ipak morate sami riješiti, vozilo možete registrirati i u ponedjeljak, moja je preporuka da ne čekate zadnji dan jer poštari lažu po pitanju datuma i često ih antidatiraju samo da što prije očiste police, a za pitanje dostave proučite glavu XXI. Prekršajnog zakona, vješt dostavljač će lako doskočiti svakoj zapreci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doći će policajac i izvršiti dostavu po odredbama zakona, a u tom slučaju nije nužan vaš potpis na dostavnici.

 

 

Radi se o tome da stranka obavijest o početku trajanja zaštitne mjere mora primiti OSOBNO. Općinska državna odvjetništva ne priznaju kao dokaz obavijest o početku trajanja zaštitne mjere koja je uručena drugoj osobi (mama, tata, brat i sl.) ili je stavljena na oglasnu ploču, a vezano za čl.308.st.2. KZ-a RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno da, ali potpis nije potreban.

 

Čak nije ni potrebno da uzme pošiljku u ruke jer X.Y. se može zareći da nikad više u životu izvaditi ruke iz džepova, niti da će ikad išta uzeti u ruke od bilo koga na kugli zemaljskoj.

 

Ukoliko policijski službenik poštuje proceduru dostave, ostavi obavijest na koju se okrivljenik ogluši, zadovolji uvjete dostave i iz Prekršajnog zakona i iz Zakona o kaznenom postupku i to lijepo obrazloži službenom zabilješkom, a na dostavnici kratko napiše da je dostava izvršena po tom-i-tom propisu, dostava se smatra urednom i nema tog državnog odvjetnika koji to može "otpiliti".

 

Svi zahtjevi raznih birokrata unutar policije koji traže potpisanu dostavnicu ne vrijede baš ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma slažem se sa tvojim navodima - nisam niti napisao da je potpis potreban. Ovaj tvoj opis je pomalo ekstreman (da nikada neće izvaditi ruke iz džepova.....!!!) i malo je takvih, a i činjenica je da osoba može odbiti primitak takve obavijesti. Bitno je da policijski službenik toj osobi OSOBNO ponudi da obavijest primi, a ukoliko ista to odbije, naravno da mora obrazloziti detaljno okolnosti uručenja i to se smatra urednom dostavom, odnosno takva osoba onda ne može tvrditi da nije upoznata sa zaštitnom mjerom.

Slučajevi gdje netko drugi potpiše dostavnicu takve obavijesti ili gdje je takva obavijest ostavljena na oglasnoj ploči "padaju" u vodu što se tiče spomenute odredbe KZ-a, a "ima ih puno".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija