Jump to content

Darovni ugovor podjela imovine


mijo581936

Preporučene objave

Poštovani!

Bivši suprug i ja zajednički smo kupili stan.Stan je uknjižio na svoje ime.Kasnije nakom 20 godina ,darovnim ugovorom polovinu stana poklonio je meni.Prilikom raspodjele imovine pokušao je osporiti darovni ugovor, najprije putem općinskog suda ,pa potom i drugo stepenom sudu.Oba suda potvrdili su valjanost darovnog ugovora.Nakom toga je usljedila podjela imovine,kojom sud donosi rješenje da svakoj stranci pripada polovina stana. Rješenje je uručeno 20.rujna 2012 a zadnje počište održano je u veljači 2012 na kome je sudinica mome advokatu rekla da mi stan pripada u cijelosti.Advokat za 2 zastupanja sada traži 21000 kuna .Rješenje se po zakonu trebalo donijeti u roku mjesec dana. Što se čekalo do sada.

Mene zanima jedna stvar :

Kako smo zajedničkim sredstvima kupili stan,bez razloga tko je uknjižen na njega svak ima pravo na polovinu stana. On nije mogao pokloniti meni moju polovinu srana ,već može raspolagati samo s svojom polovinom .Iz tih razloga mome bivšem suprugu ne pripada nijedan dio stana.

Slične stvari je rješavao i vrhovni sud gdje je presudio u korist druge stranke .u ovom slučaju meni.Tražim pravni savjet.Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravično bi bilo da stan podjelite na pola jer je bračna stečevina. Nepošteno je od vas da razmišljate uzeti mu sve. Muž vam je pogriješio kad vam je darovao pola stana. Vjerojatno vam pola darovao jer je to smatrao kao vaš dio u bračnoj stečevini. Što se tiče odvjetničkih naknada iz osobnih iskustava znam da su jako visoke kad je riječ o nekretninama. Velika je vrijednost spora bila pa po tomu idu i naknade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da je pravedno mislio kad je shvatio da je pola stana vaseg,pa je putem darovnog ugovora izvrsio prenos 1/2 stana na vas,a vi ste mu poceli traziti sve te je glede toga izrevoltiran i osporavao takav prenos,jer ste ocigledno vi iskljucivi krivac za vase probleme,a sto je vidljivo na sto ste spremni da se poigrate pravnim zavrzlamama"nedaj nikome prst jer ce ti traziti ruku"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pored stana zajedničkim sredstvima izgradili smo i kuću s 3 etaže površine 350 m2.Bivši suprug ne dozvoljava mi pristup u tu kuću.Ne živi u njoj već u stanu zajedno s menom i jednom kćerkom.Nitko s njim nekontaktira. Agresivan je i sklon nasilju,pokvaren do srži,ženskaroš,a Vi mi govorite o nekom humanitarnom odnosu prema njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.Gosp Novaku obrazložila sam neke stvari.Bivbi muž i ja smo u braku od 1977 godine i porodili jedno dijete,da bi se rastali nakom 2 godine,radi njegova agresivnog stava i sklonosti mjenjanju partnera.Po drugi put smo se vjenčali 1984 i dobili još dvoje djece.

Između ta 2 naša braka bivši suprug se oženio drugom i dobio još jedno dijete .Njegovo ponašanje se nije promjenilo u pozitivnom smjeru,bilo je sve gore i gore. maltretirao mene i djecu.Čak je zbog toga i osuđivan na 9 mjeseci.Stalno me varao s ljubavnicama ćak se posvrgao testiranju na sidu. Često se želio iskupiti nekim darom.Tako je jednog dana ponudio idarovni ugovor na pola stana kojega smo zajednički stekli.kako bi se iskupio.S tim ugovorom mislio je da može i dalje raditi što hoće.ali jednom prekipi. A Vi gosp Matrix kažete da sam ja isključivi krivac za svoje probleme.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija