Jump to content

Pokretanje skraćenog postupka predstečajne nagodbe


Hi There

Preporučene objave

Poštovani, zanima me kako kao direktor, odnosno ovlaštena osoba, mogu pokrenuti postupak predstečajne nagodbe. Ujedno sam i dužnik, ali i vjerovnik na temelju neisplaćenih plaća i pozajmica koje sam pribavljao. Udjelničari u d.O.o.-u su dvoje posve pasivnih i neodređenih, koji niti žele niti znaju što napraviti, a ne žele donositi odluke niti su spremni dokapitalizirati društvo a što je nužno. Treći suvlasnik je manjinski u odnosu na prva dva, istovremeno je i vjerovnik (s najvećim udjelom). Ukupan je iznos dugovanja manji od 500.000 kuna, ukupno je 3 zaposlena, a račun je odnedavno blokiran (zbog duga društva banci gdje je 3. suvlasnik ujedno i jamac). Posve sigurno mogu jamčiti da se s najvećom većinom vjerovnika možemo nagoditi oko rokova plaćanja i nastavka djelovanja. Društvo ima mogućnost nastavka djelovanja, ali odbijanje prva dva člana društva (većinska) za provedbu mjera restrukturiranja i to u posljednje 3 godine, iako je sustavno upozoravano na to. Je li moguće da najveći vjerovnici ujedno i preuzmu društvo u postupku predstečajne nagodbe, dokapitaliziraju ga i nastave s djelovanjem u okviru programa restrukturiranja? Iako se o svemu puno priča, nedostaju mi točni tehnički podaci po kojima bih mogao provesti postupak. Društvo nije u blokadi duljoj od 60 dana, ali je nelikvidno. Molim samo stručne odgovore i puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala! Dakle, po mome shvaćanju, o firmi odlučuje skupština vjerovnika?

Otprilike tako da, samo se ne radi o skupštini kao kod redovnog stečaja, nego o jednom glasanju i to je to, dok kod stečaja skupština djeluje duže i ima ovlasti u postupku, a FINA ima samo ulogu posrednika.

Novi društveni ugovor nije nužan, odnosi u društvu se (ako dođe do dokapitalizacije) uređuju kako je nagodbom navedeno, također novi se članovi upisuju u sudski registar i knjigu poslovnih udjela...odnosno omjer u kapitalu je jednak omjeru u odlučivanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija