Jump to content

Pravnici će se lako zaposliti?


slavery

Preporučene objave

Evo ga opet.

Danas,Dekan Pravnog fakulteta u Splitu Prof. DR.Jozo Čizmić na pitanje o velikom broju nezaposlenih diplomiranih pravnika odgovara kako će se" pravnici lako zaposliti.

Ja sam već 2 godine i devet mjeseci nezaposlen,imam Pravosudni ispit te sam bio odličan student,a uz to skoro 2000 je nezaposlenih pravnika,od toga ja mislim pola s Pravosudnim ispitom.

E sad meni nije jasno da neki tvrde da je naša struka struka suficitarna,al neki tvrde da je deficitarna?

S jedne strane tvrde da nas je premalo,s druge da nas je previše.

Što je istina,jesmo li suficitarni ili deficitarni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz sve navedeno, imaš toliko loš stav da te zaista ni jedan poslodavac takvog ne bi želio zaposliti. Ne zamjeri, no s ovakvim stavom čak i ako nađeš posao, nećeš ga baš dugo zadržati.

 

Od tvojih 82 poruke na ovim stranicama, baš sve su plakanje nad tvojom "teškom" sudbinom. A ti si izuzetan, drugi najbolji u generaciji, s pravosudnim... Samo je sustav loš i svi su korumpirani.

 

U devet godina kormilarenja ovim portalom i 46.000 registiranih korisnika još nisam susreo ovakvu plačipizdu. Daj se trgni i kreni nešto sam, osim narikati beskrajno po ovim stranicama.

 

Vremena su grbava, a nisu ni ranijih godina u struci baš ruže previše cvale. No, nisu vremena toliko problem, koliko tvoj stav. Tisuće njih su prošle kroz traženje prvog posla, i tisuće su prije ili kasnije posao i pronašle. No, s ovim narikanjem ne bi ti dao posao, baš da si zadnji raspoloživi pravnik na svijetu.

 

I molim te, ne odgovaraj mi na ovaj post. Zaista nemam namjeru uvlačiti se u tugaljive rasprave sa tobom o tome kako ja ne znam kako je tebi jadnom, kako sigurno nisam nikad bez posla bio, kako sigurno je meni osobno stric predsjednik Vrhovnog suda, a ujak tajnik DSV-a, i druge slične gluposti.

 

Razmisli, promjeni stav, to je najviše što možeš za sebe učiniti.

Meni ne trebaš odgovarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo onda malo pozitive. I ja sam trenutno u procesu traženja posla, i mislim da ide čisto uredu; u ovirima normale. Ono što me drži je činjenica da je desetak mojih kolegica s faksa diplomiralo nešto sitno prije mene i pronašlo posao u periodu u prosjeku od 3-4 mjeseca i to bez štele. Znači javile se na oglas za posao ili slale otvorene molbe i zaposlile se. Radi se o čisto normalnim curama s normalnim prosjekom ocjena i duljinom studiranja. Neke su čak bile u prilici birati na koji će posao od nekoliko ponuda. Eto, svjesna sam da situacija u zemlji nije bajna, ali svatko od nas na kraju ipak pronađe svoje mjesto pod suncem ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo, napišem cijeli post i nestane mi, Zex pomagaj!

 

Uglavnom, slažem se u potpunosti sa Zexom, potpisujem sve što je napisao :)

Iskreno, ja ne znam tko je ikad ikome obećao da će nešto biti lako, a svi očekuju crvene tepihe kao da svijet samo njih čeka.

 

I nakon gotovo 10 godina od završenog fakulteta i dalje me fascinira kada netko govori kako je imao sve petice i stipendiju i dalje nema posao a oni koji su imali 3 su našli posao. Tako je bilo i tako će biti. Churchilla su htjeli izbaciti iz škole jer su mislili da je... zaostao.

 

Onaj kome su ocjene bitne neka traži posao na fakultetu. Ja tebe Slavery ne bi zaposlila da imaš petice od vrha do dna i da mi tvoj boravak u uredu osigura mjesečno priliv novca od nekoliko stotina tisuća kuna. Zašto? Jer bi me otrovao takvim stavom, a od njega bježim i u vlastitoj obitelji.

 

Slavujak hvala na postu, o tome si radi. Teško je, ali nije nemoguće. I tko hoće- može. Moj prijatelj je sa svojim zanimanjem koje je kao deficitarno u HR, kako nije našao posao tijekom 8 mjeseci, lijepo pinklec na rame i put Dubaia, gdje nema nikoga, ni veze ni ičeg, našao čovjek posao preko interneta. Ali nije sjedio i plakao kako je bio demonstrator sa prosjekom ocjena 4.9.

 

Slavery, ni ja se ne želim upuštati u raspravu sa Vama. No samo ću navesti da mi je nevjerovatno da ste u gotovo 3 godine poslali 100 otvorenih molbi? Toliko sam ih poslala u prvom tjednu nakon završenog fakulteta. I to samo u Splitu. U 7 mjeseci traženja posla iz džepa su mi izletjele kune (moje, ne roditeljske, radim od 15. te godine - uz redovno školovanje i redovan fakultet) za 1.500 molbi odvjetnicima, plus na sve natječaje koji su objavljeni plus otvorene molbe cca 15 trgovačkih društava. Diljem Hrvatske.

 

Slavery, ne da Vas svijet ne čeka, nego će VAm zalupit vrata u facu ne promijenite li stav. Ako ne znate sami, nađite nekog tko će pomoći. Potrošite vrijeme dok nemate posao na mijenjanje sebe. To je najtopliji savjet, uzmite ga ili ne, ali napominjem da ću osobno bannati sve Vaše postove koji budu kakvi su do sada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko se ja sjećam, naš mili i dragi korisnik je napisao i da će izvršiti samoubojstvo.

 

E, glavonjo, možda bi ti bilo pametnije da si nađeš nekakav posao (ne mora biti u struci tj. pravnički posao).

 

Valjda i sam vidiš da je situacija u državi glede zaposlenosti grozna.

 

A ti stalno na ovom forumu arlaučeš i jaučeš iz razloga što ne možeš naći posao.

 

Pa majku mu potraži nekakv drugi posao. Neiskusan si, arogantan, rekao bih i bezobrazan jer kod tebe je priča uvijek ista.

 

Uhvati se lopate ili krampa, nađi nekakav posao sa zidarima ili sl.

 

Ti si se uhvatio prava kao pijan plota.

 

Miješalica za beton, lopata, ašov i kramp su ti siguran izvor zarade i ako budeš radio taj posao uvijek si možeš tražiti posao pravnika ili neku vrstu sl. posla u toj struci.

 

Mlad si i neiskusan i valjda si svjestan trenutne situacije u lijepoj našoj.

 

A ima posla i u Kanadi, Austriji, Njemačkoj, vidim hvališ se da si bio jedan od najboljih studenata - valjda onda poznaješ nekakv starni jezik.

 

Najlakše je sjesti za komp i jaukati.

 

Na taj način posao nećeš naći.

Patike na noge i traži posao i manje seri.

 

Ako budeš bio uporan - naći ćeš posao, a ako se budeš ponašao kao sad što se "ponašaš" posao nećeš naći niti kao ispumpavač septičke jame (nadam se da oni koji to rade se neće uvrijediti, to sam napisao samo kao primjer, a danas je doći do posla, bilo kakvog čista lutrija).

 

Slaveri, pamet u glavu i traži posao i budi uporan.

Nemoj se ponašati kao Boldrik iz odličnog humorističnog serijala Crna Guja (Black Adder).

 

Ajd, Bok.

 

a030.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slavery, niko na forumu ne briga jel se Vi trudite ili ne niti bi Vama trebalo biti bitno čije tapšanje po ramenu -da, trudiš se, bravo. Trudite se sebi a ne nikome drugome. Ja samo tražim da prestanete postati ovakve postove.

 

Koliko se trudite govori da ste poslali 100 molbi u 3 godine.

A i dalje potpuno promašujete bit - promijenite taj stav.

 

A dok ga ne promijenite - klonite se Legalisa sa takvim postovima. Ne radite si nikaku uslugu, naprotiv. Veeeliko naprotiv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija