Jump to content

grobno mjesto i bračna stečevina


veroz51

Preporučene objave

Moj otac i mama bili su u braku 45 god za to vrijeme osim kuće kupljena su i dva grobna mjesta ,koje je otac stavio na sebe tj. on se vodio kao korisnik grobova (stečeni su u braku), na ostavinskoj raspravi grobovi kao takvi ,tj. otac ih je zatajio, prije 4 god. poklonio ih je unucima nakon ostavine, a mene kao zakonskog nasljednika sina ostavio bez djela, otac mi je još živ,.Pitanje dali su grobovi trebali biti u ostavinskoj raspravi,stečeni u braku i koja su moja prava s obzirom da sam za darovanje doznao tek prije 3 godine.

Molim pomozite i odgovorite ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sličan problem u obitelji za korištenje grobnog mjesta, djelilo se na mamu i nas troje djece. Pustili mami sve osim jedne sestre, Sad ima pravo na 1/8 grobnog mjesta. To je ništa, smatram da grobno mjesto mora biti na jednog te da treba poštovat želje preminulih.

Mama ne želi da sestra u njihovu grobnicu ukopa nekog tuđeg te namjerava tatu eshumirat i preselit drugdje a otac je želio baš tu biti sahranjen. Sve mi to jako ružno. Što se tiče nekretnina imate pravo tražit svoj zakonski dio koji vam pripada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da nekretnine i nasljeđa su samo po sebi zlo, koje razara familije,u biti ne treba se odricati nikakovih prava ,roditelji bi za života trebali djeci podijeliti jednako što misle da ih ide,ostalo što treba ostat na roditelje ( ako i oni ostanu skupa) u biti i djeca i roditelji trebali bi za života ,pismeno uz pametnog odvjetnika utvrditi, jer u glavama kad je u pitanju novac i nekretnine svašta se dešava..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija