Jump to content

darovni ugovor


FALLER

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas pomoć.Udata sam i nemam djece.Darovnim ugovorom majka mi je darovala stan koji je ona otkupila(otac je bio tada živ).Uredno smo ovjerile darovni ugovor kod javnog bilježnika i ja sam se upisala u zemljišne knjige i posjedujem vlasnički list koji glasi na mene.U međuvremenu mi je otac umro.Zanima me kakva prava ima moj suprug glede toga stana? Da li u slučaju rastave ima neka prava na taj stan?Kakva prava on ima ako ja umrem prije njega?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,vas muz nema prava na stan,uprkos cinjenici da je stan stecen u bracnoj zajednici,jer se radi o poklonu,te kao takav neulazi u bracnu stecevinu.E sad drugo pitanje hmm naravno da bi vas u tom slucaju muz naslijedio kao zakonski nasljednik prvog nasljednog reda,i vasa djeca ako imate.Pozdrav

 

Puno hvala na odgovoru.

Pošto nemam djece da li nakon moje smrti uz muža još netko ima pravo tražiti nužni dio na taj stan?Ako oporučno ostavim stan isključivo mom mužu, da li netko još ima prava na stan kao nužni dio?(napr. moj brat i njegova djeca)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

hiitnoo (hvala)

Poštovanje.

Molio bih Vas za savjet u vezi sa darovnim ugovorom za nekretninu.

Ukratko ,čestica ima površinu 378 m2, mamin dio čestice glasi na mene a drugi na oca , a sad bi on svoj dio darovao meni.Nemamo gradjevinsku ali imamo riješenje iz katastra i na njemu piše da je moja polovica vanknjižno vlasništvo .???

Koji dok. mi trebaju i kakav je cijeli postupak tj. koliko to sve košta.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija