Jump to content

Darovni ugovor-dioba kuće na 2 dijela


jesicca

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim vas pomoć, pošto neznam gdje bi drugdje tražila besplatan pravni savjet, javljam se ovdje.

 

Konkretno situacija je ovakva: kuća prizemnica i gornji dio-potkrovni stan. Za vrijeme svog zivota pokojni otac je dao gornji dio-potkrovlje svom sinu, međutim da se ne radi etažiranje i da sin ne mora spajati sebi nove zasebne priključke vode, struje, plina, otac je darovnim ugovorom sinu dao pola kuće ( konkretno potkrovni stan) s upotrebom nužnom dijela u donjem dijelu kuće. Sin nikada to nije uknjizio na sebe. Otac je u međuvremenu preminuo. Sada sve to sklupa većinski dio glasi na mamu.

 

Moje pitanje: mama želi darovati potkrovni stan sinu, a donji dio kuće nakon svoje smrti kćeri. Da li se može napraviti takav darovni ugovor ( davanje sinu gornjeg dijela s upotrebom nusprostorija u donjem dijelu, a donji dio darovati kćeri nakon smrti) ili je ipak potrebno etažiranje cijele kuće da bi se podijelila na 2 dijela kuća?

 

Ukoliko je potrebno etažiranje kuće, može savjet kako izbjeći etažiranje a da se ipak kuća može podijeliti na 2 dijela?

 

unaprijed zahvljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,ako ste vi jedini nasljednici svoje majke,nevidim razlog da se izlazete troskovima darovnog ugovora,vi i sestra uz dogovor uvijek ce te moci izvrsiti diobu nekretnine.Pozdrav

 

Postovani/a

ne radi se o dvije sestre...nego brat i sestra..al to je sad manje bitno. Naime brat zeli prepisati svoj dio na sebe ( dakle potkrovi stan), a ujedno mama zeli darovati donji dio kuce nakon smrti. dakle ocigledno sama majka zeli razrijesiti papire prije svoje smrti..

sada je samo pitanje da li se moze dati potkrovlje sinu bez il sa uporabom nuznog dijela u donjem dijelu kuce ili jr potrebno etaziranje?

hvals

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija