Jump to content

Pobjegao od obitelji, otac prijeti da će me pronaći


Kvazimir

Preporučene objave

Imam pitanje oko neobične situacije. Naime, imam 27 godina i većinu života sam proveo u izrazito nepovoljnom obiteljskom okruženju u kojemu sam psihološki i emocionalno zlostavljan od strane oca, majke i njene majke pri čemu mi je ograničavana i sloboda kretanja, pa čak i higijene, kradene stvari i novac i sl. Od svega toga obolio sam od depresije, a psihijatar misli i da je došlo do deformacije ličnosti u submisivni karakter. Na žalost, o svemu tome se šutilo pa nikome to nije službeno prijavljeno. Snimke njihovih prijetnji i uvreda "kako ne zaslužujem da živim", "ništa ne vrijedim" i "prebiti ću te" nemam.

 

Prije tjedan dana iselio sam (u osnovi pobjegao) ne ostavivši nikakve informacije o tome kuda idem kako bih bio slobodan straha od njihovih djela Od tada ignoriram pozive i emailove. Međutim otac, koji je prema riječima psihijatra hiperautoritaran, je počeo slati prijeteće poruke poput "naći ću te kad tad", "I will find you" nakon početnih poruka "javi se". Namjeru zašto me traži ili me hoće pronaći ne stavlja u poruke tako da se ne radi o eksplicitnim prijetnjama iako je meni jasno da iza toga stoji prijeteći karakter.

 

Prije nego što sam otišao nismo razgovarali preko 6 mjeseci ni s njim ni s majkom tako da je jedini novi razvoj bijeg od majčine majke, i to nakon što su zatražili da se iselim.

 

Napominjem da imam 27 godina, ne ovisim niti na koji način (zdravstveno ili uzdržavanje) o drugim članovima obitelji, a eventualna izlika da se brinu je čista laž. U planu je i promjena imena i prezimena kako bih prekinuo sve veze s njima.

 

Što mogu poduzeti kako bih spriječio njegovo proganjanje i uznemiravanje? Da li je moguće nešto poduzeti bez policije? Mogu li se obratiti nekome tko bi razgovarao s njime i upozorio ga da odustane. Napominjem da sam još uvijek na diplomskom studiju pa me je strah da će me pokušati napasti na predavanjima. Već dva dana imam problema s spavanjem zbog straha što će napraviti ili će me osramotiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija