Jump to content

KD prijetnje - Da li je moguće?


sumskivuk

Preporučene objave

Evo novi sam na forumu pa Vas sve lijepo pozdravljam. Naime, imao sam slučaj da je osoba iz kruga obitelji prijavila mene za KD prijetnja smrću, uz njegova dobra prijatelja i kuma. Priča se temelji na tome da sam ja navodno prijetio toj bliskoj osobi, no ne direktno, već da sam prijetnje uputio njegovom prijatelju, koji je to prenio njemu, pa on pokrenuo kaznenu prijavu. To sve skupa nitko nije čuo, osim navodno tog njegova prijatelja. Taj njegov prijatelj je moj bivši poslodavac (kojeg sada nakon ovoga što mi je učionio, goinm kaznenom prijavom za ne isplaćene plaće) Evo, ovo sam dobio nekidan sa suda, ali sam obrisao imena i brojeve predmeta. Budući da sam osoba koja nikada nije kažnjavana, koja nije poznata ni po razbijanju, tučama, alkoholu itd. itd, smatra da sam ovime debelo oštećen. Moje pitanje je slijedeće. Koliko je to sve skupa moguće, odnosno koliko čvrste temelje ima ta kaznena prijava protiv mene, jer ipak se radi tu o nečemu što je navodno rečeno jednoj osobi, pa ta osoba prenijela drugoj osobi, pa ta osoba pokrenula kaznenu prijavu? Nagađam da se u ovom mom slučaju radi ipak o nečemu mnogo većem nego o samoj toj prijavi. Hvala svima na odgovorima i izdvojenom vremenu!

Strana B Forum.jpg

Strana A Forum.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad to ne bi bilo tako, prijetnja bi se mogla ostvariti samo uz prisutnost nekog video ili audio zapisa, te više svjedoka, što bi naravno bilo krivo.

Državno odvjetništvo drži da je svjedok vjerodostojan, da postoji neka vrsta sukoba između vas(da izrečena prijetnja nije bezazlena) i predložilo je kazneni nalog(zbog bržeg i ekonomičnijeg postupka).

Vaše je pravo da imate suđenje, te tamo relativizirajte vaše izrečene prijetnje. Moj savjet vam je da ne naglašavate previše sukob sa bivšim poslodavcem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Istu ovakvu situaciju samo sa gorim ishodom sam imao i sam. Meni su u kaznenom nalogu predlagali 6 mjeseci uvjetno na dvije godine. Sve se isto tako temeljilo na rekla kazala pričama ddje je glavna svjedokinja protiv mene bila ženska koja me mezi i oni su uzeli nju kao vjerodostojnog svjedoka.

Sama je prijava uslijedila radi toga što mi je određene osobabila dužna nova i želio sam da mi novac vrati. Nisam ni prijetio ni galamio jednostavno sam bio dosadan u nakani da mi vrati moju lovu. Na koncu je ta osoba otišla u policiju i prijavila prjietnju i ja sam završio 2 dana u pritvoru. iako sam u policiji pokazao kopije uplatnica da im potvrdim da je priča koju pričam vjerodostojna i da ne izmišljam još su mi na sve to napravili i premetačinu kuče jer je ova prijavila da imam oružje. Naravno nije pronađeno nikakvo oružje i iako se ispostavilo da laže opet su gospoda podnjela ODO-u prijedlog za kazneni progon protiv mene. Uplatnice čuvam i dan danas a lovu naravno još nisam vidio jer nemam love da pokrenem postupak i platim advokata. Na žalost u ovoj se državi vjerije onima koji te "prijave" a ne istini...jer sud polazi od toga da u oni imali razloga prijaviti te...,moje ti je iskustvo takvo da na sudu nećeš postići ništa....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Zaboravio sam napisati da je taj njegov prijatelj koji je prenio prijetnje rekao da sam ja pištolj uperio u njega. S obzirom na takvu izjavu, ako se ne varam, trebala mi je policija pretrest kuću u potrazi za oružijem? Da li bi to mogao biti čvrst stup za kojeg bi se danas-sutra mogao uhvatiti na sudu, u smislu nedostatka dokaza jer je dokazni postupak odrađen traljavo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li bi to mogao biti čvrst stup za kojeg bi se danas-sutra mogao uhvatiti na sudu, u smislu nedostatka dokaza jer je dokazni postupak odrađen traljavo?

 

Ne, jer nije predmetom postupka.

 

Osobno, smatram da bi se ovakva kaznena djela, koja se temelje isključivo na subjektivnim (nepouzdanim) dokazima, trebala goniti privatnom tužbom, uz jasno iznimke koje i danas postoje u čl. 139. st. 4. KZ-a. Jer ovdje DORH i naknadno sud, uvijek ili povjeruje oštećenom ili ne povjeruje, a granica između to dvoje je ponekad vrlo, vrlo teško vidljiva. Postoji i mogućnost da se nekome "napakira" postupak i osuda. Je li to i u ovom predmetu tako, znaju samo akteri priče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija