Jump to content

Ovršni postupak, zastara


vludo

Preporučene objave

Pozdrav svima,

s obzirom da sam nov ovdje molio bi pomoć vezanu uz ovršni postupak hrt-a.

Dobio sam dopis od odvjetničkog društva da sam dužan platiti hrt-u novčani iznos iz 2009 godine, jer da je rješenjem o ovrsi određena ovrha na cjelokupnoj imovini.

 

Inače mene zanima;

-dali je taj račun iz 2009 godine u zastari, ako je, kako da ja to njima u hrt-u objasnim

- kada je pokrenuta ovrha (kako provjeriti i kod koga) ako je uopće pokrenuta s obzirom da nisam dobivao nikakve obavjesti od hrt-a sve do sada kada prijete ovrhama.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od odvjetničkog društva (od kojeg ste dobili dopis)pismeno (preporučeni i sa povratnicom ) tražite da vam dostave rješenje za ovrhu ili barem podatke :koji javni bilježnik je donio rješenje i kada

ako vam dostave potrebne podatke obratite se javnom bilježniku.

 

ako je donešen rješenje za ovrhu koje je postalo pravomoćno

zastara je 10 godina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima,

 

Dobila sam ovršni postupak u kojem stoji da dugujem oko 400 kuna za nepodmirene račune za mobitel koji je bio na pretplatu na godinu dana za koji sam platila sve račune.

dodale su mi se i neke kamate te ti računi sada iznose oko 973,00 kune. Imala sam pretplatu na godinu dana i nakon toga me nitko nije kontaktirao da nešto dugujem niti su mi dolazili računi ili opomene. u svibnju me nazvao jedan operater iz t-mobilea i rekao kako moram nešto platiti ja sam mu dala adresu na koju će mi poslati sve zašto moram platiti i od kada je taj račun! dan danas mi nitko nije ništa poslao niti me itko nakon toga kontaktirao. Rekla sam tada da sam završila sa pretplatom te da je to gotova stvar. Tada mi je operater rekao da će me nazvati kroz par dana da mi javi u kakvom je postupku sada taj račun. Nitko ni riječi i sada dobijem ovršni postupak! Kako dalje? što mi je činiti? ja sam studentica bez stalnoga nekakvog posla. Pomažem mami sa svime jer jedino ona radi, a otac mi je trenutačno u Krapini na operaciji srca. Imam i dvije mlađe sestre koje su u školi. Neka mi netko objasni kako da platim račun tj.ovrhu koju nisam očekivala? Postoji li neko rješenje gdje ću platiti račun bez tih kamata?...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma interesira me dali netko ima iskustva sa VIP-om i naplatom njihovih potraživanja putem ovrhe. Nime, ja sam imao pretplatnički broj VIP-a 1999. do 2001. godine, platio sam sve račune koje sam imao tada, bar koliko se sjećam, i otkazao pretplatnički broj, medjutim 2012. godine, 26. 9. VIP- mi ovrhom sjeda na račun i skida cca 3000 kn, s tim da je dug njima 700 kn a ostalo su razni troškovi - sud, odvjetnik, kamate i neznam ni ja što a i FINA za provodjenje naplate uzima 150 kn. Dali postoji Zakonsko uporište za ovakovi postupak. Napominjem da ja nemam nikakovo rješenje o ovrsi, nisam ga nikada dobio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija