Jump to content

porez na dobit - smanjenje dobiti jednokratnim otpisom


misty99

Preporučene objave

za ovu godinu ćemo izgleda imati puno dobiti, pa smo već počeli tražiti načine da je malo smanjimo. obrt smo, s dvojnim knjigovodstvom. imamo autoprijevoznički obrt i trgovinu rabljenim teretnim vozilima. moj suprug (vlasnik obrta) ima veliko parkiralište koje je njegova privatna imovina. negdje na internetu (poslovni forum hr) sam našla kao 10 načina da smanjiš dobit, a peti je citiram : 5. JEDNOKRATNO OTPIŠITE DUGOTRAJNU IMOVINU Oprema i poslovni objekti koji su stavljeni u uporabu u godini mogu se otpisati u cijelosti ili u djelomično u određenom postotku (postotak prema želji, npr. 70 posto).

moje pitanje je: mogu li uvesti parkiralište u DI i odmah ga jednokratno otpisati? treba li mi procjena sudskog vještaka ili nekog drugog procjenjitelja ili mogu sama odrediti vrijednost nekretnine? što se dešava ako ćemo poslije to parkiralište prodavati, da li će se obračunavati porez na nekretnine ili pdv?

 

unaprijed se zahvaljujem na brzom odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija