Jump to content

Sporazumni raskid ugovora o radu


mario33

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za pomoć!

Trenutno radim u jednom trgovačkom lancu uz ugovor na određeno vrijeme. Kod tog poslodavca NEPREKIDNO radim zadnjih 6 godina konstantno uz ugovor na određeno vrijeme. Poznata priča, ima više firmi pa nas prebacuje iz jedne u drugu iako smo uvijek na istom radnom mjestu.

Do kada mi traje ugovor na određeno ne znam jer primjerak ugovora nikad nismo dobivali već bi nam rukom prekrili tekst ugovora a znali bi potpisivati i prazan papir. Sve znam što ćete mi reći ali meni je bilo u interesu samo zadržati radno mjesto pa sam sve to šutke prihvaćao.

Sad se taj lanac gasi a nas preuzima drugi lanac. Trenutni poslodavac traži da potpišemo sporazumni raskid ugovora jer da nas inaće (nas radnike) neće preuzeti taj novi lanac (valjda su se tako dogovorili).

Što da radim? Htio bi zadržati posao. Da li da potpišem taj sporazumni raskid ili ne? Hoće li mi taj novi poslodavac stvarno odbiti ponuditi ugovor jer nisam htio potpisati sporazumni raskid sa starim (znate da se oni međusobno štite)?

Koja su moja prava ako to potpišem i ako ne potpišem? Imam li pravo na otpremninu, pravo na biro....? Što je sa neiskorištenim godišnjim odmorom za kojeg su nam iz budućem poslodavca već najavili da nam propada?

Molim savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija