Jump to content

hitno bi trebala Vaše mišljenje,savjet,bilo što!


ozana2010

Preporučene objave

Poštovani,

 

trebala bi jedno adekvatno mišljenje ili adekvatan savjet,ako će postojati u mom slučaju.

 

Naime,nalazim se u bezizlaznoj situaciji jer je moj pas ugrizao jednu osobu (pobjegao iz dvorišta mom ocu dok sam ja bila odsutna) te joj nanio tjelesnu ozljedu. Ta osoba ne želi da se povlačimo po sudu pa mi predlaže nagodbom da joj isplatim 25 000kn. Problem je u tome što sam nezaposlena samohrana majka i živim sa ocem (89)g.koji ima mirovinu od koje i živimo. On,tata,ne može dignuti kredit zbog godina a ja ga pak ne mogu dignuti radi nezaposlenosti. Pas je čipiran na mene a na tati je sva imovina. Imam,pak, auto pod kreditom koji je star 13g. E,sad,ne mogu pristati na nagodbu jer joj nemam odakle platiti ali ne znam koji bi dalje postupak bio ako ide putem suda ili tužbe?!

Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za isplatom tolikog iznosa je u potpunosti neosnovan.

 

Taj tko to traži je poprilično bezobrazan i neopravdano samouvjeren.

 

Vi jeste počinili prekršaj iz domene javnog reda i mira, kazna za to je od 175 kuna pa na više, oštećeni može u prekršajnom postupku tražiti određenu svotu za obeštećenje a 90% je da bi ga i tamo otpilili.

 

Oštećeni može tražiti privatnom tužbom određeni iznos kao obeštećenje, ali sud će ga sigurno dobrano spustiti na tlo, naravno u vašu korist.

 

Sada je najbolje da se napravite suosjećajni, recite da će te uskoro uzeti kredit, otežite, muljajte i maslajte sve dok njima ne prekipi i ustanu sa tužbom.

 

Do tada će se stvar ohladiti i oni će imati sve manje i manje dokaza.

 

Do tada ni za živu glavu nemojte potpisati nikakvo priznanje duga.

 

Nejasno je da li je bila policija, da li je taj bio liječniku, ima li svjedoka i da li ste dobili poziv veterinara da vam pregledaju psa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u tome što je bila policija, osoba je odvežena liječniku, završila je na bolovanju i na antibioticima, a uskoro treba i na rehabilitaciju. Ima i svjedoka jer se to desilo u kafiću. Veterinar dosada nije bio, a osoba je rekla da se raspitala o visini iznosa odštete i da je to kao optimalna procjena štete. Kako joj nemam odkuda to isplatiti, rekla je da će me tužiti i da će me to izaći puno više obzirom na medicinsko vještačenje, sudsko vještačenje i sl. Ta osoba je sad prekinula bolovanje i na neki način je ljuta što ju ne mogu isplatiti kako je ona očekivala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija