Jump to content

vara me,a ja nezaposlena


jadna12

Preporučene objave

4 i pol godine smo u braku,imamo dijete od 4 godine.On me vara već jedno vrijeme,a ja koliko god htjela,ne uspjevam naći posao.tek sam sad završila fakultet.Živimo kod njega.

Sad ja imam par pitanja.

Da li ja mogu uzeti dijete i samo otići???ili dijete ne smije otići iz mjesta prebivališta??

da li postoji mogućnost da dobijem dijete ako sam nezaposlena??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, dijete u praksi pripada majci (u RH je to gotovo pravilo da su se čak i očevi počeli buniti ;-) ). Vi bi morali imati nemoralne osobine ili eventualno biti psihicki bolesna, da bi dijete pripalo ocu. Vezano za segment da ste nezaposlena osoba, imate mogucnost tražiti izdrzavanje od strane oca. To nije razlog da dijete pripadne ocu, samom cinjenicom da je u tom braku on zaposlen.

Trebali biste naći advokata, specijaliziranog za porodicno pravo. Treba će Vam i radi drugih aspekata razvoda, kao sto je dioba imovine, ovo izdrzavanje i drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ili eventualno biti psihicki bolesna, da bi dijete pripalo ocu. Vezano za segment da ste nezaposlena osoba, imate mogucnost tražiti izdrzavanje od strane oca.

Eto, posljednjih godina ipak nije pravilo i bezočno je argumentirati da bez straha ako se ne radi o psihičkom oboljenju "ne'aš frke". Naime, manjak roditeljskih kompetencija i aktivnosti se ne nalazi pod MKB oznakom, iako na poneke može ukazivati ;)

Prearogantan je stav izrican na taj način, a ponešto se sporo ali ipak tijekom posljednjih godina mijenja, a tendencija je da se mijenja u tom smjeru nadalje.

Dakle, odgovor glasi: dok ste kod djeteta kontinuirano prisutan roditelj, svoje roditeljske dužnosti i odgojne zadaće izvršavate kvalitetno, nezaposlenost ne bi trebala biti preveliki čimbenik. No međutim, djetetu morate osigurati i optimalne stambena okolnosti, a i ovdje bilo više primjera majki kojima djeca nisu povjerena oslanjajući se na upravo taj argument kao prvenstveni.

Da, uzdržavanje djeteta u njegovo ime će biti moguće zatražiti, ali je i za pripremiti se unaprijed da ni to nije neki prebrzopotezni postupak (pa taman i kao privremena mjera), iza kojeg tek slijedi realizacija koja ne mora ići glatko.

Prebivalište ni boravište djetetu bez pravomoćne/ovršne odluke u obliku privremenog rješenje ili presude, bez očeve suglasnosti nećete moći promijeniti.

Odvjetnika kojeg budete tražili neka je specijaliziran za obiteljsko pravo, porodično je iščezlo predavno, a danas postoji u nekim drugim državama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

" Prebivalište ni boravište djetetu bez pravomoćne/ovršne odluke u obliku privremenog rješenje ili presude, bez očeve suglasnosti nećete moći promijeniti."

- ali bez obzira na presudu možete ga povesti sa sobom te na svoju ruku, bez posljedica po vas, zabraniti ocu viđanje djeteta isl.

- dijete će, ukoliko vam suprug nije tajkun ili sl., pripasti vama ako budete VI to željeli pa makar sa njim spavali pod šatorom

- što se tiče posla:

citiram mišljenje CZSS "...majka ne radi pa tako svo svoje vrijeme posvećuje brizi oko djeteta".

- s obzirom da nemate primanja imate pravo na besplatnu pravnu pomoć i oslobađanje od sudskih troškova.

- kada se razvedete i sve postane punomoćno, od bivšeg ćete za sve dane koliko je dijete bilo kod vas dobiti zaostatke alimentacije kao i dječjeg doplatka.

- oko svega toga će vam velikodušno pomoći CZSS županije u kojemu se tog trena nađete sa djetetom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@mario-sb,

 

Prvo, nije primjereno, a niti će biti dozvoljeno na hrvatskom pravnom portalu tvrditi da se smije/može ono što u skladu sa odgovarajućim propisima nije.

Tzv. tradicijska usmena predaja :), kako među djelatnicima ustanova, tako i roditeljima djece, te ostalima uključenim u raznorazne postupke, a koja "stoljećima" ispire mozak svekolikom pučanstvu jest jedan "izgovora" koje nude nedovoljno odgovorne osobe tijekom postupaka, a za manjak svog kvalitetnog rada i odnosa prema djeci kojom se bave. Takve vrste "folklora" svakako nisu dio obiteljskog prava (iako nekima možda odgovara pa ga nastoje njegovati više ili manje, točnije koliko uspiju).

 

Drugo, nije nimalo zgodno, a ni razborito po upitopostavljača, tvrditi da će se u nekom drugom okruženju ponoviti tuđe iskustvo, jer ne možete znati ni kakva je točno "konkretna roditeljska konstelacija", ni kakav će ishod pouzdano na kraju biti u odnosu na ustanove i tijela s kojima netko ima posla (osim u vašem osobnom slučaju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se u potpunosti sa vama i bilo bi mi veoma drago kada bi se institucije konačno odrekle tradicionalnog, ustaljenog "folklora" a držali se zakona, prava i pravičnosti posebno kada su djeca u pitanju.

Što se međutim tiče mog primjera, on nije jedinstven i može se preslikati na većinu slučajeva vezanih uz razvod, dodjelu djeteta, isl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E "moja djevojčice ",

odakle pravo roditelju da odvodi dijete bilo gdje iz njegovog rodnog kraja, iz njegovog dvorišta, od njegovih prijatelja,

pa i da je roditelj zlostavljan a dijete nije ugroženo , neka taj roditelj ide , neka napusti obiteljsku zajednicu , široko mu polje,..

ali znamo mi jako dobro zašto taj roditelj sa sobom , kao kufer vodi dijete, djecu,.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žene su danas dobro informirane kako se izborit za dijete. Iz osobnog iskustva . Nisam želio da majka odvede dijete u drugi grad razdvoji ga od prijatelja, brače, bake , djede , tate itd.

Čim sam zatražio da psiholog razgovara sa djetetom te da ču ispoštovat volju djeteta a znao sam da se djete ne želi odvojit od brače, tate i da ne želi odselit u drugi grad počele su namještaljke. (Lažno prijavljivanje za nasilje, priče kako djete nitko ne voli, tuče ga se itd.

Budući da nosim službeno oružje takve mi namještaljke škode službi. Poslala mi svoju prijateljicu da mi prenese poruku. Citiram: Ako potpišeš da mogu dobit djete i odvest ga u drugi grad prestat če ti se događat sva ova sranja. Kako sam jedini zaposleni u obitelji i moram mislit i na drugu svoju djecu prisilila me da potpišem. Mislio ajde ako ništa drugo bar ču imat mirniji život. Prevario se, krenule tužba za tužbom. Dogovorno joj plačao 1500 kn alimentacije na ruke. Pokazala se jako poštena pa podnijela tužbu za alimentaciju, izjavila da joj ništa nisam davao a kad su svjedoci posvjedočili onda je rekla da su to kn. bile za nešto drugo. Ukratko, morao opet sve platit uz kamatu od 14%. Platio i mislio ajde neka budala sam ali opet to ide mom djetetu. Sud odredio alimentacije 1200 kn. Manje nego što sam joj plačao dogovorno. Prođu dva mjeseca stiže opet ovrha za neplačenu alimentaciju. Napišem prigovor dostavim dokaze o plačenoj alimentaciji. Mislio to je to. Nemalo sam se iznenadio kad sam dobio rješenje od županijskog suda da sam izgubio spor.

Kaže moja odvjetnica to je sramotna presuda. Podnio predstavku DORHU - nisu ovlašteni za zakonitost. Podnio predstavku pravosuđu hr. Ne mogu se mješat u odluke sudaca. Podnio predstavku protiv njenog odvjetnika radi povrede odvjetničkog kodeksa jer je nakon dvadeset dana od plačene alimentacije zatražio ovrhu a imao je uplatnicu na svojem stolu . Nema odgovora od Hrvatske odvjetničke komore. Toliko o ravnopravnosti pred sudovima. Najgore je što mi nedozvoljava vidjet dijete, neda djetetu da se čujemo telefonom i uči ga da tatu mrzi. Ja znam da djete pati jer voli svog tatu, nikad djete nisam udario kao ona što ga tuče. Vrijeme če napravit svoje i izgubit če se bliskost. Sad u ovim godinama djetetu sam najpotrebniji a ne dozvoljava susrete iako bi morala. Plačat ču alimentaciju dok god bude trebalo ali neču i ne želim vidjet nikad više takvu ženu. Dijete ako kad dođe ok. ako ne neka joj bude. Svom djetetu radi zlo. Djete mi jako nedostaje, stalno mislim na njega ali vrijeme če napravit svoje i to če izblijedit. Prije bi krepao nego molio nešto od takve majke? Imam i ja svoje ja. Dosta mi sudova i centra za soc. rad za cijeli život.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E "moja djevojčice ",

odakle pravo roditelju da odvodi dijete bilo gdje iz njegovog rodnog kraja, iz njegovog dvorišta, od njegovih prijatelja,

pa i da je roditelj zlostavljan a dijete nije ugroženo , neka taj roditelj ide , neka napusti obiteljsku zajednicu , široko mu polje,..

ali znamo mi jako dobro zašto taj roditelj sa sobom , kao kufer vodi dijete, djecu,.

 

Sta odakle joj pravo pa nece otic i ostaviti djete. Sta treba ostati zivjeti sa muzem koji ju vara radi djeteta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam majka koja se bori za svoje dijete i podrzavam druge takve majke ali nikada nisam prijetila ocu da nesmije vidjeti svoje dijete i danas kada ju nije ni vidio ni pitao za nju vec 2 godine da se javi ja mu moram dozvoliti da ju vidi. Ali da cu stititi svoje dijete i njene interese hocu i to mi nitko nemoze zabraniti niti mi to predbacivati kao nesto lose. Znam da postoje majke koje manipuliraju i djecom i sudovima ali mi nismo ti koji mogu suditi koja je ta majka a koja nije,prema tome. Zmodri11 vrijeme nece napraviti svoje ako vi ne napravite svoje ako se ne borite za dijete. Nitko vam nema pravo zabraniti da viđate svoje djete osim vas samih ako se prestanete boriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sta odakle joj pravo pa nece otic i ostaviti djete. Sta treba ostati zivjeti sa muzem koji ju vara radi djeteta?

 

Dijete je zajedničko, nije dokazano da muž vara ženu, ako to i radi pitanje je zašto to radi, nigdje se ne spominje da je supruga ili dijete zapostavljeno od strane supruga, oca. Obitelj je, zahvaljujući muškom članu obitelji očigledno stambeno, financijski idr. situirana.

Ovo su sve navodi , kao što se može reći da su i navodi gđe. da ju suprug vara.

Kada sve ovo postavimo kao pretpostavku, navod, pitamo se , KONAČNO, što je sa djetetom, koji je interes djeteta u svemu ovome !?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija