Jump to content

Trudnoća, bolovcanje, GO


IjaT

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Imam pitanje u vezi godišnjeg i bolovanja. Rodit ću krajem 5.mj. 2013. Ja bih već sada otišla na bolovanje i ako tako napravim neću imati pravo na godišnji za 2013. jer neću imati niti jedan dan efektivnog rada u 2013. E sada... kolegica mi je rekla da stječem pravo na godišnji ako ću raditi barem 10 dana u 2013. Je li to tako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možeš s tim pravima disponirati na način na koji si to zamislila. Kad se dogodi osigurani slučaj odnosno ocjena privremene nesposobnosti za rad javi se. Na bolovanje se ne odlazi kako se to nekome prohtije, već se stupa kada izabrani doktor temeljem preporuke specijalista nešto ocjeni ili ne ocjeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A od kuda Vama da bih ja na na bolovanje zato što mi se prohtjelo? Ni najmanje, samo ne želim izgubiti GO radi deset dana rada (ako se zaista radi o deset dana). To je bilo moje pitanje i voljela bih dobiti odgovor na njega, a s pametovanjima i procjenama moje individualne situacije me, molim Vas, zaobiđite jer me ni ne poznajete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav svima!

Imam pitanje u vezi naknade za vrijeme komplikacija. Naime, zanima me dali imam pravo na naknadu i koliku, nakon 3 mj radnog staža? Trebam roditi u prvom mj, pa me zanima dali mi je isplatnije uplatiti još koji mjesec ( i koliko?) ili ću i ovako ostvariti kakvo pravo.

 

Svaka info je dobrodošla. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaključavam ovu temu, naime ovaj forum ne služi ni u kom slučaju za upućivanje korisnika u načine i postupke kako nekakvim izgleda" fiktivnim" ??? radnim odnosima ostvariti prava na naknade na teret sredstava Državnog proračuna u većem ili manjem iznosu, a ni nesuvislim zamislima s protuodgovorima i to na osobnoj razini prilikom dobivanja nužnih informacija o stvarnom funkcioniranju kako sustava tako i svih karika u tom sustavu vezano ne samo za socijalna već i radna prava i obveze.

 

Hvala na razumijevanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija