Jump to content

Može li se poništiti zabrana otuđivanja i opterećenja na naslijeđenu kuću?


virgosat

Preporučene objave

Nakon smrti majke, ostala je kuća koju su naslijedili dvije sestre i brat. Na ostavinskoj raspravi svatko je dobio po 1/3 uz zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja na ostavinskoj nekretnini, kojom smo se brat i ja htjeli zaštititi od sestrinih želja da digne hipoteku i uredi fasadu. Pošto sam ja u to vrijeme bila više mjeseci bez plaće, potom završila na birou i sada sam u prijevremenoj mirovini, nisam vidjela nikakvu mogućnost za vraćanje kredita. Brat ima privatni obrt, ali bez neke velike dobiti, a njegova supruga radi u firmi također bez plaće po nekoliko mjeseci.

 

Nakon ostavinske rasprave, dogovorili smo se da ću ja voditi brigu o računima (struja i voda i ostalo) te da će svatko imati obavezu da 4 mj. daje za račune. Prve godine je sve bilo u redu, a zatim je brat prestao uplaćivati odnosno, meni davati novac za njegova 4 mjeseca. Sada u toj kući stanuju sestrina kćer i moj sin, zbog kojih je došlo do većih problema i sukoba, a onda i između nas dviju sestara. Pošto nisam očekivala takav razvoj situacije, počinjemo žaliti zbog naše odluke da se stavi takva zabrana.

 

Postoji li mogućnost raskida takve zabrane i što trebamo poduzeti da se to poništi?

 

Sestra se prijavila sa svojom porodicom na tu adresu, jer su bili izbjeglice, ali zbog povrata svoje imovine, vratila se u BiH gdje sada živi i radi. Ja sam zajedno sa sinom prijavila privremeno mjesto boravka za svaki slučaj.

 

Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija