Jump to content

susjed tuzi za zemlju bez dokaza


tetris50

Preporučene objave

Moji predji su zemlju koristili 120 godina , ja neometano 30 godina u uvjerenju da je ta mala parcela moja ( ulaz do kuce)

Prilikom rjesavanja ZK stanja otkrivam da je ta zemlja u katastru i gruntovnici upisana na osobu A. Od osobe A 2001. kupujem tu zemlju i postajem vlasnik u ZK i upisani posjednik.

 

Sada sam tuzena za dio te zemlje po osnovi dosjelosti.

Tuzitelj prilaze svoj KP ugovor iz 2008. u kojem se NE spominje pravo koristenja moje zemlje.Tuzitelj prilaze KP ugovor iz 1987. i KP ugovor iz 2001. prethodnih kupaca u kojima se navodi pravo koristenja moje zemlje.

Na sudu sam predocila svoj KP ugovor ali tuzitelj zeli pozvati svjedoke.Tuzitelj ima od]vjetnika i bojim se pravnickih smicalica.

Saznala sam da je prvotni vlasnik osoba A dopustila svom rodjaku osobi B da koristi dio te zemlje. Ja znam da osoba B NIJE koristila tu zemlju . Osoba B 1987. prodaje osobi C svoju kucicu i prenosi pravo koristenja moje zemlje za parking. Osoba C prodaje kucicu osobi D 2001.i opreznom formulacijom prenosi pravo koristenja moje zemlje ( ...ako se nije promjenio pravni rezim ).Osoba D 2008. prodaje kucicu osobi E koja me tuzi iako se u njezinu ugovoru ni NE spominje pravo koristenja.

 

Moze li osoba B koja je ZNALA da nije ni vlasnik ni posjednik zemlje prenijeti pravo koristenja na trecu osobu .

 

Brine me sto se podnosi tuzba iako sam bila mirni posjednik 30 godina ,od 2001. stvarni vlasnik od 2001. jer iako u KP ugovoru tuzitelja se NE spominje pravo koristenja moje zemlje ukazuje da odvjetnik tuzitelja vidi sansu da dobije spor.

Na osnovu cega .Ja sebi ne mogu priustiti odvjetnika i treba mi savjet na sto se pozvati. Citala sam i zakon o vlasnistvu i dosjelosti ali se ne snalazim u tim formulacijama.

Hvala na pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija