Jump to content

ovrha za neisplaćene plaće


red-woman

Preporučene objave

Poštovani,

Molim savjet u vezi novog Ovršnog zakona...

 

Poslodavac mi je ostao dužan 5 plaća ( od ožujka do srpnja 2010. ), nakon čega sam dobila otkaz. Do danas mi nije ništa uplatio. Kako je prošlo više od 2 g da li to isto vrijedi ili ima zastara slučaja?

Ja sam dobila samo za zadnja 3 mjeseca obračun plaće ( ne za svih 5 mjeseci) te sam dobila potvrdu da mi nisu isplaćene plaće ( ne po nekom obrascu i samo ovjereno s pečatom firme) pa se pitam je li to dovoljno za predočiti?

Uz to me zanima da li po novom Zakonu poslodavac odgovara samo kao firma u kojoj sam radila ili svom svojom imovinom jer sam sigurna da je firmu doveo u dugove i da se s njenog računa sigurno nikad ne bih mogla naplatiti. I isto tako znam da je dosta imovine prepisao na obitelj i da li mu je ta imovina zaštićena od ovrhe?

Unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako: ako je firma d.O.o. onda ne odgovara vlastitom imovinom, nego imovinom firme. Mislim da nema veze što je prošlo više od 2 godine, bilo bi ti najbolje da sa tim obračunima odeš ili kod nekog odvjetnika koji će pokrenut privatnu tužbu ili direktno na Finu, ne znam sad točno, po novom zakonu mozes direktno na Finu, ali ne znam da li tvoj slučaj spada pod novi zakon.

Nadalje, predlažem ti da podneseš prijavu Državnom inspektoratu protiv firme i navedes da ti nisu dali preostale obračune, oni će ih prisilit da ti ih daju i nabit će im i kaznu.

Ja sam bio u jako sličnom slučaju, Državni inspektorat ih je razapeo, za 10ak prekršaja sam prijavio svoju bivšu firmu.

Nadam se da ti je pomoglo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija