Jump to content

Uknjižba mansardnog stana, dogradnja do kuće


LidijaMatic

Preporučene objave

Mužev otac dobiva dozvolu 1956. godine. Zemlja je bila pola na pokojnog djeda od mog supruga. Oni se odriču zemljišta da bi moj pokojni suprug mogao dobiti dozvolu. 81. dobiva građevinsku dozvolu i u općinskom sudu daju originalni prijevod smrtovnice i izjavu suprugove majke i rekli su mi da se s time moj suprug može uknjižit. Suprug mi umire 2008. Posjedujem te originale. I meni nastaju problemi. Pokojni suprug ima dvoje braće, jedan od njih živi u očevoj kući. Oni su se preko oporuke uvalili u naš posjed koji smo izgradili zajednički u braku i imamo dozvole za to. Da Vas uputim u situaciju. To je kuća bila samo s jednim katom prije suprugove intervencije, on je izgradio drugi kat. U papirima zk stoji da ja kao supruga i njih dvoje braće svi imamo po jednu trećinu što nema veze s mozgom, jer kao prvo muž je sam izgradio jedan kat, po smrti njegove majke mojoj djeci je pripalo od oca dio od prizemlja i kata. Prevarena sam. Krivo sam potpisala, jer sam bila u tuzi, hipotekarnim kreditima 6000 kn mjesečno, tako da nisam razmišljala dok sam potpisivala kad je umrla suprugova majka. Posjedujem dvije građevinske dozvole za kat i za poslovne prostore i jedino vjerujem u građevinske dozvole jer su se čekale godinama. To su jedine nekretnine koje suprug i ja posjedujemo i to želim poslije smrti ostaviti svojoj djeci. Što mi je raditi?U zemljišno-knjižnom ne postoji prijevod smrtovnice. A prijevod smrtovnice su ostavili njemu, to je dokaz da je tražio zemlju. To je bilo 1980. Moj pokojni suprug se odrekao susjedne parcele mlađem bratu kako je bio odgovor u obitelji. Taj brat je dobio lokacijsku dozvolu i sad hoće u moj posjed. Što mi je raditi, jer mislim da sam krivo potpisala, tako da ispada da ovo sve se dijeli na tri dijela što nije logično. Molim Vas pravni savjet što da radim?

 

P.S. Dobili smo dozvolu kad je bio zakon da u stambenoj zgradi mogu biti dva velika stana. Mi posjedujemo jedan na više etaža, a suprugova familija drugi stan, pa mi je nejasno kako može sve strpati u isti koš i podijeliti moje + što mi djeca posjeduju od drugog stana na tri trećine (djeca su na mene prepisali imovinu).

 

Zahvaljujem puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija