Jump to content

Promjena mišljenja CZSS-a


Gringo

Preporučene objave

Ovo što ću sada napisati odličan je poučak roditeljima, prije svega onim očevima koji očekuju preko noći rješavanje problema i ako to ne uspiju vrlo brzo gube interes, ali i majkama koje iz ovoga mogu štošta naučiti.

 

Ovih dana održana je rasprava na sudu u predmetu u kojem se otac unazad nekoliko godina bori za legitimna prava svoje prekrasne djevojčice na oba roditelja.

Otac je bio 4 puta lažno prijavljivan za nasilje u obitelji, županijski sud 4 puta je vraćao predmet na ponovno odlučivanje, raspravni sudac šikanirao ga je gdje god je stigao, u nadležnom Centru također su ga šikanirali, prijetili, sustav je prema njemu vršio odmazdu.

Otac je sve smireno podnosio, snimao, izlazio u medije.

Interventna policija, sa socijalnom radnicom bila mu je u stanu.

Ostao je miran, 3 kg dokumentacije priložio je u svoju tužbu međunarodnom sudu u Strasbourgu.

Promijenjen je sudac u predmetu, došao je sljedeći koji ništa nije bolji od prethodnog.

Ali otac je i dalje uporan u borbi za prava svog djeteta.

Najednom na zadnjoj raspravi, Centar iz temelja mijenja svoje mišljenje i predlaže da se djevojčica povjeri ocu na zajednički život, vještaci staju na stranu oca i pobroje razloge zbog kojih je bolje da je djevojčica sa ocem.

Taj otac se i dalje ne predaje jer zna ako sada stane velike su šanse da sve do sada učinjeno propadne, traži stegovnu odgovornost sutkinja u ovome predmetu, te kazneno prijavljuje djetetovu majku zbog brojnih lažnih optužbi.

Vrlo brzo očekujemo ročište za objavu presude, što će udruga sa velikim zanimanjem pratiti.

Ako djevojčica bude povjerena ocu na zajednički život, prvo što će učiniti jest vratiti poljuljano djetetovo povjerenje u majku i omogućiti majci opsežne susrete sa djetetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti suosjećam s ocem djevojčice jer sam i sam prošao veliku kalvariju u borbi za moja dva prekrasna sina koji su povjereni meni na daljnju brigu i suživot. Imao sam sreću da nisam morao ići do Strasbourga ali da je bilo potrebno otišao bi do neba da dokažem kako je mojoj djeci bolje uz mene i da sam kompetentniji roditelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

NAPOKON!!!!

Nakon višegodišnje borbe za prava djeteta, djevojčica je sa ocem!

Sud je donio odluku po kojoj se djevojčica povjerava na zajednički život ocu. Ono što je ovdje bitno, ta odluka je odmah i ovršna.

Naravno, otac zna da ga čeka još dosta toga, ali sada iz sasvim drugačije pozicije.

Ključnu ulogu u ovom predmetu odigrao je vještački tim jedne poliklinike koji je interes i volju 5-godišnje djevojčice, stavio ispred interesa roditelja i time postupio u skladu sa Europskom konvencijom o ostvarivanju dječjih prava. Ono što je iz njihova vještačenja također kristalno jasno, jest da se i volja 5-godišnjeg djeteta na adekvatan način može ispitati, a što je također u skladu sa stavom međunarodnog suda u Strasbourgu.

Na žalost ovo nije bilo jedino vještačenje kojem su bili podvrgnuti dijete, majka i otac. Sva vještačenja prije ovoga promatrala su dijete kao objekt odnosa roditelja, što na žalost ne ide na čast stručnjacima koji su sudjelovali u njima i zbog čijih propusta se ovaj postupak vodio dulje od polovice života malodobnog djeteta.

Nakon ovoga slijede kaznene prijave protiv odgovornih, a RH je već odavno tužena međunarodnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija