Jump to content

zemljiste u vlasnistvu RH


franka789

Preporučene objave

dobar dan,

kupila sam zapusteno zemljiste sa starim objektom, namjeravam objekt obnoviti a zemljiste urediti.

zemljiste se satoji od tri manje parcele, na jednoj od njih djelom je vlasnik Republika Hrvatska. otac prijasnjeg vlasnika napravio je ugovor 1988 kojim je na opcinu prepisao dio parcele da bi to poslije nekim pravnim slijedom preslo u vlasnistvo RH. i dalje je sam koristio zemljiste dok nije preselio u drugo mjesto te je zemljiste ostalo napusteno i zapusteno.

da li netko moze savjetovati kako bi mogla doci u vlasnistvo i tog dijela parcele? naime, nalazi se nekako usred "mojeg" posjeda.

zvala sam opcinsko drzavno odvjetnistvo gdje su mi rekli da se trebam obratiti opcini na kojoj se nalazi parcela, oni raspisuju natjecaje za prodaju, ali na opcini su mi rekli da oni to ne rade i neka se obratim na drzavno odvjetnistvo. zatvoreni krug.

ne znam da li je moj upit dovoljno jasan, nadam se da me netko moze uputiti u daljnji postupak.

Hvala !!!

Franka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za državnu imovinu nadležna je Agencija za upravljanje državnom imovinom (Audio), pa mislim da su oni prava adresa za vas.

 

Ovo "prava adresa" nemojte shvatiti doslovno, nego strogo formalno.

 

Ta agencija više-manje ne zna što čini državnu imovinu, pogotovo kad je riječ o malim nekretninama, a dopisivanje s njima je posebni doživljaj koji ćete moći prepričavati prijateljicama uz kavu (ako sve skupa ne uzimate previše ozbiljno, inače ćete postati stalni potrošač antidepresiva).

 

Osobno sam imao posla s njihovom pra-agencijom koja se zvala Ured za državnu imovinu s kojom sam nakon cca 20 dopisa došao do točke potpisivanja ugovora o prodaji manjeg suvlasničkog dijela jedne nekretnine.

 

Zapelo je kad sam zamolio da ugovor bude sastavljen tako da se može iz njega razumjeti o čemu se radi, a definitivno puklo kad sam ih upozorio da činovnik - imenom i prezimenom - lokalne porezne uprave koji je trebao napraviti procjenu nekretnine otvoreno traži mito da bi napravio procjenu (ne da bi napravio "povoljnu" procjenu nego da bi uopće napravio procjenu!). Budući da mito nismo platili, procjena nikad nije napravljena i sve je stalo i već godinama nemamo nikakav kontakt s tim činovnicima (osobni odlazak mi se gadi), a agencija je u međuvremenu promijenila dva-tri naziva.

 

Usput, bila su to ona "zlatna vremena" kad se uzimalo 10000 EUR-a za kavu. Nekako više nemam volje provjeravati je li se štogod od tada promijenilo.

 

Što se tiče nemogućnosti prodaje zemljišta, mislim da se to odnosi samo na poljoprivredno zemljište jer se na stranicama agencije opisuje način prodaje nekretnina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija