Jump to content

Pas - gdje je dozvoljeno šetati?i


joakim

Preporučene objave

Živim u gradu gdje postoji Odluka o držanju kućnih ljubimaca i kretanju istih.

Čl. 10 kaže-nije dozvoljeno puštanje psa na javne površine bez nadzora, a uz nadzor dozvoljeno na posebno označenim površinama (takva ne postoji u mom gradu)!

Čl. 11-dozvoljeno je voditi psa u parkovima i na drugim ZELENIM(s naglaskom) površinama isključivo po pješačkim stazama namijenjenim kretanju pješaka.

Zabranjeno je dovoditi i puštati pse na travnjake, cvjetnjake i dječja igrališta označena znakom s prekriženim likom psa.

Ok, ovo je do sada meni jasno i držim se toga, al kako moj grad ima stvarno dosta zelenih površina (tretiranih i netretiranih) moja šetnja će biti nemoguća misija.

Moje dijete je izvelo psa u šetnju i prošli su drvoredom uz cestu,kao što bih i ja. Pas (vrsta yorkshirski terijer) se nije pomokrio uz stablo (što inače napravi) gdje svi psi ponjuše i naprave isto. Policajac je zaustavio dijete i zaprijetio joj da to više ne radi jer je to ZELENA površina. Informirala sam se i saznala da je Grad zajedno s policijom u akciji hvatanja vlasnika pasa koji uopće zagaze nogom na bilo kakvu površinu koju oni smatraju da je imalo zelena, a sve zbog neodgovornih nekulturnih vlasnika što ne pokupe iza svog psa. Ali nismo svi isti!!!

Obitelj smo koja je skrbi o svom ljubimcu, kupimo iza njega i poštujemo ljude koji ne vole taj sport. Meni bi sve suprotno bilo na moju sramotu.

Sad se ja pitam, gdje onda da ga izvodim? Smije li Grad i policija zabraniti kretanje površinama koje nisu označene kao zabranjene a da istovremeno nije omogućio gdje se smije?Mi smo odgovorni i želimo se ponašati sukladno zakonu, al ispada da samo nas još nekolicina koji imamo male pasmine "nagrabusimo" a ostali sa opasnim i puštenim psima mogu što hoće, jer im policajac od straha ne smije ni pristupiti...........

Smije li mi stvarno policajac napisati prijavu i koja su moja prava?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija