Jump to content

Evidencija rada studenata u obrtu


NNikolina

Preporučene objave

Imam obrt i nekoliko studenata povremeno zaposlenih preko student servisa Studentskog centra. Da li trebam voditi neke posebne evdencije o njima - kad su došli i otišli ili nešto treće? Oni su izvadili svoje ugovore u SC i to je sve što imam. Da li mi je to dovoljno?

Da li to ovisi o djelatnosti?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

ugovor u radu studenata preko posrednika, Studentskog centra, je ugovor o djelu - vidi čl. 5. Pravilnika o posredovanju zapošljavanja redovnih studenata. ako njihov rad nije nešto složen to je dovoljno za potrebe nadzora nadležnih tijela, Porezna uprava i inspekcija rada.

 

 

kako studenti mogu raditi u proizvodnji, trošak naknade predstavlja dio utrošenog direktnog rada kod obračuna troškova proizvodnje, zato je primjereno da se vodi interna evidencija o stvarno utrošenim radnim satima studenata kako bi se ispravno i objektivno utvrdili troškovi rada studenata u pogonu. to su "šihterice" ili ako je rad studenta povezan s određenim poslom primjereno je trošak rada (satnice) evidentirati na radni nalozima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija