Jump to content

Odgovor o uvjetnom otpustu


daria88

Preporučene objave

Dečko (mlađi punoljetnik) služi kaznu u Požeškom zatvorenom odjelu za djelo razbojništva. Dobio je kaznu od 10 mj. Ocjenjen je kao izrazito uspješan te je pisao zahtjev za uvjetni otpust na koji već više od 2 mj čeka odgovor. Slao je i požurnicu ali odgovor ne stiže... Zanima me koliko se u prosjeku čeka na odgovor? I može li se to na bilo koji način ubrzati?

Ostalo mu je još nepunih 2 mj do kraja kazne... može li uskoro očekivati odgovoru??? Unaprijed hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa znate kako... na malim kaznama(do godinu i pol najmanje) se jednostavno ne stiže ništa postići ulaganjem molbe za uvjetni otpust,a kako zbog sporosti tako i prenatrpanosti sudskih organa.Da je kazna npr.bila dvije godine onda bi nakon 18 izdržanih mjeseci osoba imala pravo ulaganja molbe,a ostaje za izdržavanje(do kraja) još 6 mjeseci.E za to vrijeme, negdje za mjesec,dva,pa i tri stiže odgovor.Ako je pozitivan sloboda je tu,ako nije služi se do kraja.. A na kazne od 5,6,15 godina se stigne moliti i 10 puta..i uspije se na kraju skratiti bar nešto. Nadam se da sam vam pomogao.Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,nikako dočekati odgovor..a onaj tko je u 4 zida to čeka svaki dan. Ako sudac predmet u rad uzme npr.5-6 dana prije isteka kazne neće ga ni razmatrati i NIKADA na njega odgovoriti...Jer, na to ima pravo po slovu zakona.Uvjetni otpust nije obavezan,to je milostinja države na koju netko ima i sreće.. Na to da li će netkog prije vremena otpustiti utječu i vrste k.djela.. Ako se radi o nasilju,krađi,opojnim tvarima,silovanju,ubojstvima,pokušajima istih radnji..otpusta prije reda NEMA u principu NIKADA. Također je bitno mišljenje ustanove u kojoj se kazna izdržava koja dostavlja isto sudu.Ako je ono negativno u smislu vladanja osuđenog,izvršavanja njegovih radnih obaveza i zadataka,ophodnja prema drugima,(ne)priznjanje djela,kajanje,prva osuda...otpusta također NEMA. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija