Jump to content

Može li policija na silu uzeti dijete


Pobjednik

Preporučene objave

SUdski sam rastavljen 5 godina i imam sina 11 godina. Bivša supruga mi unatrag 2 godine priječi kontakt sa sinom. Krenulo je povremenim uskraćivanjem kontakata sve dok se oni vremenom nisu u potpunosti prestali.

Kada sam shvatio da mi ništa od toga digao sam ruke što sam i rekao na CZSS. Nisam se ju više zvao ni probao se vidjeti sa sinom, a on je promijenio broj mobitela pa ga nisam mogao ni nazvati. NIsmo se vidjeli više od 8 mjeseci uopće.

Živim sa svojom ženom kod mog oca jer nemamo mogućnost odseliti se. On je očajan jer ne vidi unuka pa je otišao na sud i u CZSS pa je bio sa mojom bivšom ženom na sudu 2 puta. Prvi puta je rekla da ja ne brinem o sinu, a da ga je moj otac isto zanemarivao i da sad dijete ne želi vidjeti ni mene ni oca i da je sin bio na razgovoru u CZSS gdje je to rekao i naveo dosta razloga za to neviđanje. Rekla je na sudu da ona ima i mišljenje psihologa iz zagreba gdje sam i ja bio ppozvan ali nisam išao. Išao sam samo u CZSS kad su me pozvali nedavno na razgovor. Tamo su mi rekli kako je moja bivša svašta o meni napričala i ja sam rekao da to nije istina.

Na drugom ročištu je sudac ipak mom ocu dodijelio viđanje no bivša se nije javljala na telefone ni njemu ni CZSS. Tako su otišli u ovrhu po mog sina (moj otac, policija, sudac i czss) ali sin NIJE HTIO IĆI s njima. Nas sada zanima da li policija može sina odvestio bez obzira na to što on ne želi ići ni meni ni mom ocu. HVALA

 

K tome majka je sudu podnijela prijedlog tužbe za povećanjem alimentacije koju inače redovno plaćam (uzimaju mi s plaće). Ona tvrdi da su se djetetove potrebe povećale i da obzirom da ne viđam dijete moram davati više sredstava za njega. Ona traži i da se dijete prijavi na nju (u poreznoj) jer joj nisam htio dati 100% već samo 50% olakšice. Sad ona traži i zaostatke za tih 5 godina te olakšice svega što sam dobivao na konto djeteta na svoju plaću. Također dobivao sam dar za dijete (jer je prijavljeno 50% na mene) u iznosu oko 1.000 kn godišnje i nisam to davao djetetu. A dobivao sam ispred sindikata i novac da kupim knjige djetetu ali kako se nisam s njim čuo nisam mu kupio. Ona sad i tu svotu traži.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija nemože nasilu uzet vaseg sina i dovest ga kvama, očito postio neki ralog zbog čeg dijete ne želi kavam . vama je vijerojatno određeno susret i viđanje dijteta.

Mislim da nije u interesu dijeteta da ga se prisili da dođe kavam na vikend jer bi se moglo samo pogorsat, trebali bi otkrit razlog zbog kojeg dijete neče kavma, mozda se nesto desava kod vas u obitelji sto dijetetu ne odgovara, a moguče je da ga je i majka izmanipulirala. Prvo ustvrdite činjenice zbog čeg dijete neče kvama.

Zatrazite mijeru nadzora tako da kad idete vidjet dijete da prisutvuje 3 osoba , isprva pokusajte odrzat kontakt na sat dva, prošeta te se sa dijetetom, pa sa dijetetom i porazgovarate. PRVO MORATE OTKRIT ZBOG ČEG DIJETE NEČE DA IDE KVAMA .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(...)2 godine priječi kontakt sa sinom. Krenulo je povremenim uskraćivanjem kontakata sve dok se oni vremenom nisu u potpunosti prestali. Kada sam shvatio da mi ništa od toga digao sam ruke što sam i rekao na CZSS. Nisam se ju više zvao ni probao se vidjeti sa sinom (...)

Niste valjda mislili da će se netko (osim vašeg oca na njemu jedini mogući način) potruditi oko toga umjesto vas?

On je očajan jer ne vidi unuka pa je otišao na sud i u CZSS pa je bio sa mojom bivšom ženom na sudu 2 puta. (...)

Na drugom ročištu je sudac ipak mom ocu dodijelio viđanje no bivša se nije javljala na telefone ni njemu ni CZSS. Tako su otišli u ovrhu po mog sina

Ne, već po unuka djeda koji je odradio ono što ste naveli.

 

Bilo bi, prvenstveno za dijete, dobro da se vi aktivirate oko susreta i druženja umjesto očekivanja da ga s vremena na vrijeme vidite kad/ako dođe djedu.

Ona traži i da se dijete prijavi na nju (u poreznoj) jer joj nisam htio dati 100% već samo 50% olakšice.

Ako se roditelji ne sporazume drukčije, osobni odbitak se dijeli 50:50.

Također dobivao sam dar za dijete (...) i nisam to davao djetetu.

Šteta.

A dobivao sam ispred sindikata i novac da kupim knjige djetetu ali kako se nisam s njim čuo nisam mu kupio.

Ako mislite na to da niste znali koje ćete udžbenike nabaviti kupnjom namjenski dobivenim sredstvima jer se niste čuli sa sinom: svaka škola već nekoliko godina na svojim web stranicama mora imati (i ima) objavljen popis udžbenika koje koristi, po razredima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dodao bi samo da nitko nikoga ne osuđuje već se nastoji, prije svega, dobronamjernim savjetima ukazati roditeljima na propuste u roditeljskoj skrbi.

Vama npr. dobronamjerno bi savjetovao da se više angažirate oko djeteta, a ne da to čini djed i da djetetovo odbijanje susreta sa vama ne uzimate previše tragično. Kao što sam već pisao dijete može iz 2 razloga odbijati roditelja:

1. ako je dijete zlostavljano od tog roditelja

2. ako to odbijanje, roditelj kojemu je dijete povjereno na zajednički život, postavlja kao uvjet svoje bezrezervne ljubavi prema djetetu, što je također zlostavljanje

Malo više vaše angažiranosti bilo bi poželjno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam poduzeo ništa jer bivšu ženu već godinama ne mogu vidjet. kad god smo se čuli tražila je od mene da više viđam malog a ja nisam imao toliko vremena pa nisam mogao viđati ga kad je ona to htjela. imam presudu gdje piše kad ga mogu viđat, ali nekad nisam mogao doć pa me prijavila centru. onda bi mi pametovala. tako da je najbolje da ju ni ne zovem. sad mi je tata u komi jer ga želi vidjeti. ja sam mislio da to policija može riješit tako da uzme malog i da ga tata vidi jer ima rješenje da ga može viđat. ali oni nisu htjeli dovest mog sina zato što on nije htio ići. zato pitam kako to da bez obzira što je moj tata dobio rješenje od suda da ga može viđati on to ipak ne može jer mali neće ić. HVALA na odgovorima!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija nije tu da odvodi ili dovodi dijete. Policija je dužna, a nakon vašeg poziva o nemogućnosti viđanja djeteta na temelju pravomoćne sudske odluke, izići na teren i sačiniti zapisnik o činjenicama koje onda službenim putem prosljeđuje nadležnom Centru za socijalnu skrb. Također policija daje asistenciju prilikom provođenja ovrhe uz prisustvo djelatnika suda i centra za socijalnu skrb. Ali niti u jednom slučaju nebi se smjelo dijete koje odbija susret na silu odvoditi, za to postoje drugi putevi, ali ništa ne ide preko noći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Gringo

" Ali niti u jednom slučaju nebi se smjelo dijete koje odbija susret na silu odvoditi, za to postoje drugi putevi, ali ništa ne ide preko noći. "

- hm, a zašto se to ne bi odnosilo i na dijete koje se od roditelja, kod kojega je u posjeti, ne želi vračati " skrbniku " !!!!!!????????

U sličnoj sam situaci bio, nakon sto bi dijete vračo majci ,nakon sto je provelo vikend kod mene , dijete je još u puti govorilo tata neči ič mami neči ič mami, kad bi ga doveo pred kuču gdje njegova majka živi toliko bi me oko vrata stisnuo i vrišto tata jesam ti reko da neču ič mami, ona bi ga pokusala na silu uzet od mne a on bi me potom obgrlio i rukama i nogama i vristo, na kraju bi ga ona na silu od men uzela a on bi vrisšto a u mnei se srce slamalo, sve sam to uredno prijavio centru ali nista, hvala bogu nakon godinu dana tog pakla ja sma dobio skrbnistvo nad dijetetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drugi putevi su ostali putevi u okviru zakona, a koje ste već mogli naučiti boraveći na ovim stranicama ili saznati preko interneta. Priče nemam novaca i sl. više govore o spremnosti tog roditelja da zaista uloži napor u osobnu edukaciju kako bi na kraju krajeva vlastitom djetetu pomogao.

Uostalom kako ste reagirali u situaciji koju navodite da se dijete nije htjelo odvojiti od vas, što ste mu rekli, kako je dijete reagiralo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drugi putevi su ostali putevi u okviru zakona, a koje ste već mogli naučiti boraveći na ovim stranicama ili saznati preko interneta. Priče nemam novaca i sl. više govore o spremnosti tog roditelja da zaista uloži napor u osobnu edukaciju kako bi na kraju krajeva vlastitom djetetu pomogao.

Uostalom kako ste reagirali u situaciji koju navodite da se dijete nije htjelo odvojiti od vas, što ste mu rekli, kako je dijete reagiralo?

Ja svom dijetetu nisma ni mogao puno toga objasnit jer je imalo nesto više od 2g.

Ja bi svom dijetetu pokusao objasnit da če malo bit kod mame, da ga mama voli jako, da ču ja doč po njega , no bilo je uzaludno. To su bile traumatični trenuci i za dijete a i za mene.

Ja sam se dosta educirao vezano za to da pomognem sebi i svom dijetetu, ali stvar je tome sto neke ustanove koje su nadležne da poduzmu nešto jednostavno vas ne svačaju ozbiljno, od policije pa do centra , na polici sam nekoliko puta bio da prijavim bivsu radi uznemiravanja i obiteljskog nasilja koje je vršila nadamnom i dijetetom, ne msilim na nasilje fizičko več verbalno. manipulacijom dijeteta, na polici jednostavno me ne doživljavaju, pisao sam podnesak i centru ali nista.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo realnije.

Kad netko od nadležnih za rješavanje problema ne odreagira na vrijeme i primjereno problemu, je li realnije za očekivati da će:

a) ubuduće jedva dočekati postupati korektno,

b) nastojati to izbjeći koliko god može/uspije

Pri tom će osoba koja traži i očekuje reakciju a na dobrobit djeteta:

a) nastojati uporno/dosljedno reakciju ishodovati i biti konstantno na oprezu kako bi na odgovarajuću "pritisnula" ili

b) prihvatiti da netko sve ono što ne želi ne mora

Zaokružiti točne odgovore.

 

Drugim riječima, vrlo je mala korist po svako pojedino djetete, koncentriranje na činjenicu da netko od nadležnih nije voljan (u dovoljnoj mjeri ili uopće) posvetiti pozornost problemu nekog konkretnog djeteta i njegovoj dobrobiti, već tu energiju preusmjeriti na iznalaženje i realizaciju načina kako to postići, uporno i dosljedno.

Sa svim time se ne prestaje onda kad netko ignorira, odbije ili negativno riješi neki zahtjev, već onda kad je dobrobit djeteta realizirana (negdje brže, negdje sporije, negdje enormno sporo, ovisno s kim se ima posla u pojedinom primjeru).

 

Očekivano je i razumljivo da sve to ljude crpi, umara, dovede do točke da se pitaju hoće li ikad uspjeti, demoralizira itd itd.

Ali, ako se to i dogodi, nakon izvjesnog (a što kraćeg) vremena bi bilo dobro se vratiti rješavanju konkretnog problema, cijelo to vrijeme bez prestanka održavati odnos s djetetom što kvalitetnijim, a samo dijete osnaživati.

Ono možda neće moći shvatiti kako/zašto ne uspjeva ostvarivanje njegovih želja ili mu se ne poboljšava situacija, ali mu u svakom trenu treba pomoći održati barem relativnu stabilnost u okviru neke situacije dok ona traje, a roditelj svjesan tog dijela problema mu je najkvalitetnija moguća pomoć.

Jer, ipak je djeci taj dio priče neusporedivo teže "odraditi" samostalno, znatno teže nego odraslima. I to je također jedna od stavki dobrobiti djeteta, iako možda ne u onom željenom a ciljanom obliku/mjeri.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"....na polici jednostavno me ne doživljavaju, pisao sam podnesak i centru ali nista. "

 

POTPISUJEM u potpunosti iz iskustva ! "

 

 

u utorak sam bio na sastanku u uredu Predsjednika RH u vezi obiteljsko-pravne zaštite u RH, uskoro očekujem sastanak u Ravnateljstvu policije upravo u vezi ovoga što navodite.

Sad vas pitam koliko od vas je spremno poslati mi podneske koje ste predavali policiji, a na koje oni nisu reagirali, te koliko od vas je spremno navesti dan, sat kada ste nazvali 192 i prijavili nasilje, a oni nisu reagirali?

Vaše primjere bi koristio kao primjer selektivnog provođenja Protokola od strane policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@newbie

 

" Ali, ako se to i dogodi, nakon izvjesnog (a što kraćeg) vremena bi bilo dobro se vratiti rješavanju konkretnog problema, cijelo to vrijeme bez prestanka održavati odnos s djetetom što kvalitetnijim, a samo dijete osnaživati. "

 

" a smo dijete osnaživati. "

 

Kada bi ovaj dio vašeg teksta pročitao CZSS, bili bi obilježeni, u svim postupcima koji bi bili vezani za dijete i njegov interes, kao MANIPULATOR .

Ponovno pišem iz osobnog iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...spremna saslušati i razumjeti stručnu argumentaciju glede i u svezi izrečenih navoda. Poglavito onu iznesenu u pisanom obliku. ;)

 

In other words: jeste li im se obratili pisanim putem prepričavajući vođeni razgovor, navodeći povod, točno vrijeme i imena sudionika, obratili se njima nadležnima kopijama u prilogu itd? Ne jednom, svaki put ako treba.

To je dio priče: što na to kaže netko (npr navodite czss). A glede djeteta, bez promjene: kontinuitet, učestalost, što kvalitetniji odnos, nastojati mu olakšati i održavati ga stabilnim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@newbie

 

poštovana, ja sam čovjek iz naroda pa k tome još i svirač,

tako da pola od ovoga što ste napisali moj mozak nije u stanju najbolje shvatiti,

ali ovaj vaš dio teksta koji ću citirati je, po mišljenju czss još jedna velika manipulacija djetetom a tako se one slažu jedna na drugu i svjesno stvara negativnu sliku , o roditelju koji ne živi sa djetetom a to je otac.

 

" A glede djeteta, bez promjene: kontinuitet, učestalost, što kvalitetniji odnos, nastojati mu olakšati i održavati ga stabilnim. "

 

- KONTINUITET :

 

kada bi dijete ili ne daj bože otac, predložilo majci da se poveća obim viđanja i posjećivanja a majka se sa time ne bi složila te samo putem telefona ( ne uruđbeno sa povratnicom ) obavjestilo czss ,

otac bi bio proglašen manipulatorom,

te bi se čak moglo dogoditi da se predloži smanjenja kontinuiteta viđanja sa ocem .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@newbie

 

UČESTALOST:

 

pretpostavimo da je djetetu lijepo kod posjeta ocu,

razlozi su uobičajeni,

bivše društvo, rodni kraj, dobra i raznovrsna hrana, kompjuter i dostupnost internetu, nogomet, izleti , roštilji, kupanje, toplina, iskrenost, ljubav, razumjevanje.....

 

dijete radi toga ( iako ne zna za ono : " u interesu djeteta je da provodi sa oba roditelja što više vremena ") traži učestalost viđanja , po mogučnosti i više od onoga što je sudskim rješenjem određano,

no majka se sa time ne slaže, ponovno, kontaktira czss koji oca opet optužuje za manipulaciju oca nad djetetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na objavu #21 i #22,

koliko ste puta istom czssu uputili podnesak kojim na papir stavljate to što vam je izrečeno usmenim putem "manipulator, jer dijete želi redovite susrete i druženja češće od odluke koja je na snazi (navedena dinamika) i smatramo da to nije normalno", datum, imena, povod? Svaki put, svaki 5. ili 10.? Kao uostalom i svaki sličan postupak djelatnika. Odgovor bi trebao biti: svaki. Zašto? Da nadležne njima lakše "potaknete" na reakciju i imate pri tom što više argumenata za no što tvrdite.

 

Na objavu #23: Pardonček, ne slučajno je naglašen odnos s djetetom, jer se njegova kvaliteta ne mjeri svjedodžbom niti povećava priznanjem odbora za procjenu zasluga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pardonček, ne slučajno je naglašen odnos s djetetom, jer se njegova kvaliteta ne mjeri svjedodžbom niti povećava priznanjem odbora za procjenu zasluga.

 

ja se ne stidim priznati da sam priprost čovjek

ali kakve veze ova vaša rečenica ima sa time da se uglavnom sve što je dobro učinjeno od strane roditelja sa kojim dijete ne živi ( a uglavnom je to otac ) tretira kao manipulacija ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako smatrate da je takvo mišljenje/postupak nekog od djelatnika czss ili obiteljskog tima (ili suda ako uvažava preporuku koja je posljedica takvog stava czss) kraj priče i vaših nastojanja, onda vjerujte da doista ne znam ni ja kakve bi to veze moglo uopće imati...

:neznam:

PS. Kažete da dijete ima povjerenja u vas, ugodno se osjeća kad ste zajedno itd. Hoće li se njegovo povjerenje smanjiti ili nestati ako se to majci ne sviđa a cszz smatra da ga je steklo vašom manipulacijom? Time zasigurno neće. Na nešto se morate osloniti: najbolje na onom što već imate i postoji, vrlo brižljivo njegovati (i to isključivo na djetetu primjeren način), a ostalo uporno nastojati postići u okviru raspoloživih zakonskih mogućnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo mi je sada punooooo jasnije, no,

newbie :

" ostalo uporno nastojati postići u okviru raspoloživih zakonskih mogućnosti. "

ma kojih crnih prava draga newbie,

u ovoj lijepoj našoj jedina prava prava imaju psi, mačke, pederi, lezbejke,žene,...

muškarci su šljam, niža rasa koju treba izrabljivati a djeca su u ovakvim slučajevima kolateralne žrtve i oruđe za ostvarivanje ciljeva večine uglavnom "poremećenih" žena, ne majki jer su to one postale silom prirode rodivši dijete .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

" Na objavu #21 i #22,

koliko ste puta istom czssu uputili podnesak kojim na papir stavljate to što vam je izrečeno usmenim putem "manipulator, jer dijete želi redovite susrete i druženja češće od odluke koja je na snazi (navedena dinamika) i smatramo da to nije normalno", datum, imena, povod? Svaki put, svaki 5. ili 10.? Kao uostalom i svaki sličan postupak djelatnika. Odgovor bi trebao biti: svaki. Zašto? Da nadležne njima lakše "potaknete" na reakciju i imate pri tom što više argumenata za no što tvrdite. "

 

što je još interesantnije , gospođe iz czss se ne boje to napisati i to iz sličnih razloga kojima sam ja vama predhodno replicirao .

ako se njima želi nekoga etiketirati kao manipulatora to će i napraviti a sud će im vjerovati a vi suprotno nečete moći dokazati da se postavite na trepavice pa makar i vi i vaše dijete znate da to što kao primjer navodi czss nije istina več LAŽ .

 

na pismene dopise , kako bi dijete željelo provoditi dulje vremens nego li je to određeno ,...

nije bilo odgovora ali se za potrebe suda to tumačilo ovako :

- DIJETE TOBOŽE ŽELI KOD OCA PROVESTI VIŠE VREMENA,.....

dijete usmeno izražava svoju želju pred czss da želi i više od toga, da želi živjeti kod oca,

czss to interpretira : dijete izražava želju da živi kod oca, majci uglavnom zamjera radi loših stambenih uvjete a što je mišljenje odraslih, prtpostavljam oca TOČKA .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upitani ste više puta o više mogućih segmenata, a ne samo o sadržaju str. mišljenja czss:

1. Osobni odnos prema problematici djetetovih reakcija i vlastitim postupcima s tim vezanim, dakle vi-dijete

kako ste reagirali u situaciji koju navodite da se dijete nije htjelo odvojiti od vas, što ste mu rekli, kako je dijete reagiralo?

2. Kako prema vašim upisima problem očito ne postoji samo u sadržaju stručnog mišljenja, već na isti način traju od (prije) razvoda braka nadalje do današnjeg dana, upitani ste o podnescima czss za svaku pojedinu (ne)priliku tijekom cijelog razdoblja. To je tek drugi dio priče.

3. Ako jeste baš svaki put, koliko ste od tih puta kontaktirali pravobraniteljicu, nadležno ministarstvo i sl. (ne samo oko zadnjeg str. mišljenja czss)? To je tek treći mogući dio.

4. Spominjete policiju i nereagiranje. Upitani ste o podnescima koje ste im upućivali, ako jeste. Ako niste, zanemarivo je. Itd.

5. Stručno mišljenje i sud: svi to u podnescima plus dodatni, prigovor na mišljenje, vještačenje, žalba, išta?

Dakle, nije riječ isključivo i samo o sadržaju stručnog mišljenja czss (koje je samo jedan dio cijele balade, nije Sveto Pismo, a ni jedini problem koji ste imali odnosno imate).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upitani ste više puta o više mogućih segmenata, a ne samo o sadržaju str. mišljenja czss:

1. Osobni odnos prema problematici djetetovih reakcija i vlastitim postupcima s tim vezanim, dakle vi-dijete

 

2. Kako prema vašim upisima problem očito ne postoji samo u sadržaju stručnog mišljenja, već na isti način traju od (prije) razvoda braka nadalje do današnjeg dana, upitani ste o podnescima czss za svaku pojedinu (ne)priliku tijekom cijelog razdoblja. To je tek drugi dio priče.

3. Ako jeste baš svaki put, koliko ste od tih puta kontaktirali pravobraniteljicu, nadležno ministarstvo i sl. (ne samo oko zadnjeg str. mišljenja czss)? To je tek treći mogući dio.

4. Spominjete policiju i nereagiranje. Upitani ste o podnescima koje ste im upućivali, ako jeste. Ako niste, zanemarivo je. Itd.

5. Stručno mišljenje i sud: svi to u podnescima plus dodatni, prigovor na mišljenje, vještačenje, žalba, išta?

Dakle, nije riječ isključivo i samo o sadržaju stručnog mišljenja czss (koje je samo jedan dio cijele balade, nije Sveto Pismo, a ni jedini problem koji ste imali odnosno imate).

 

Draga newbie ,

vi znate da ja to radim odgovorno, u detalje i savjesno.

Oprostite ali , kako ste sami rekli puno je tema otvoreno a za njih trenutno nemam dovoljno "živaca".

Međutim za svake što ste pomenuli postoji pismeni trag osim onoga koji se tiće ministarstva.

Za to ima materijala ali,..

kadija te tuži , kadija te sudi ,..

i još nešto ,...

i da nalože izuzeče nadaležnog czss, mislite da bi drugi bio bolji, da bi išao ispočetka, da ne bi kontaktirao bivši centar i dobio , čak možda i po zakonu datadašnje spise i gdje smo ,...

NA POČETKU ONOGA GDJE SU STALE PREDHODNE SS JEDINICE !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada sam već ovdje,

samo da vas podsjetim, što več sigurno znate,

da su mnogi ljudi a među njima i mnogi intelektualci , koji su bili ovdje i borili bitku za svoje djete,

iskoristili sve što je bilo zakonom predviđeno a o čemu vi sada pišete, na kraju ipak pognute glave, shrvani, demoralizirani, bankrotirani, " izgubili bitku "

a bitka je bila u večini slučajeva udovoljiti djetetu, uz sve ono što zakon propisuje a kako se to danas bez sramno piše i koristi u svrhe koje sa time nemaju veza ,

" za dobrobit djeteta " !!

Međutim ss službe bi to izobličile, npr :

..." čim dite kaže nešto dobro za oca i čim se želi češće viđati s ocem to je "zbog pritiska od strane oca",..."

( pročitao u jednom od postova lagalisa ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@mario-sb,

nema teme u kojoj već dulje vrijeme ne pokušavate istaknuti nemoguće, neostvarivo, nedostižno, a kontinuirano stavljate naznake zauzimanja stava "svršena stvar".

Kako ne bi došlo do prijevremnog sagorjevanja, "žar borbe" je dobro održavati na jednakoj temperaturi žeravice, od početka do rješenja, stoga je dobronamjeran savjet: glavu gore i sustavno/temeljito dalje (ili nemojte, kako god sami odlučite).

Ne baš mali broj ljudi nakon vrlo kratkog vremena jako dobro zna sa čime se sve suočava i na što sve nalijeće, neki više, neki manje, ali priznajte da nije vrijedno većinu energije trošiti na ogorčenost postupcima pojedinih tijela/ustanova, već na preskakanje, zaobilaženje i uklanjanje takvih prepreka.

Ako ćete svejedno konstatirati da nema nikakve koristi od ničega dok god se a-ž ne promijeni, educira, ukloni itd., za to vrijeme će neki drugi ljudi biti i dalje uporni/dosljedni u svojim nastojanjima, ne smatrajući da na točci na kojoj možda ogorčenost kulminira stoji ujedno kraj njihove priče. To je svakako bolja garancija od čekanja da se dogodi čudo pa baš svi najednom postanu krasni i dobronamjerni, te predano rade na korist mlt djece...

 

I da se vratimo na temu: policija ne može provesti ono što je upitopostavljač pitao, razloge je objasnio Gringo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi oni koji smatraju da je moguće postići promjene preko noći, a nakon desetljeća nečinjenja ničega u pogledu napretka prava djece u RH, neka odmah odustanu. Odgovor je promjene nije moguće ostvariti preko noći.

Svi oni koji smatraju da se upornošću i dosljednošću može nešto postići, naročito u pogledu prava naše djece kada budu odrasli ljudi, a za to se i sam zalažem, neka mi se jave.

Dati ću im kontakt oca kojemu je sud nakon 3 godine šikaniranja, upada interventne policije u stan sa socijalnom radnicom, 4 puta lažno prijavljen za nasilje, 2 štrajka glađu itd itd donio odluku da mu se dijete povjeri na zajednički život. Od njega ćete čuti kako se boriti za dijete, a nemati stalan posao i novaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija