Jump to content

Škola poslodavac


Understanding

Preporučene objave

Škola poslodavac,

 

Molim nekog tko poznaje radno pravo i specifičnost školskog sustava da mi odgovori na pitanje koje muči moju prijateljicu.

 

Situacija je vrlo specifična jer se radi o školi kao poslodavcu. A problem i moje pitanje je sljedeće... Naime, za njenu struku norma je tjedno 21 radni sat u školi. Jedna škola joj je matična, i budući da u toj školi nema dovoljan broj sati, zaposlena je u još jednoj školi, gdje si nadopunjuje satnicu. No ni u obje škole nije napunila normu, pa je sad zaposlena na nepuno radno vrijeme. Nedostaje joj 2 sata do pune norme. Ona predaje izborni predmet i na početku školske godine, oni iz izbornih predmeta moraju si napraviti raspored termina za svaku grupu kojoj predaju tako da se što bolje uklope u redovni raspored. Ona je svoj raspored napravila tako da utorkom radi u drugoj školi, a sate iz matične škole si je rasporedila na srijedu, četvrtak i petak jer je učenicima tako najbolje odgovaralo radi prijevoza i sličnih faktora. Dakle, ostao joj je ponedjeljak nepokriven (em zato što nema punu satnicu, em zato što je mislila da će joj trebati jedan dan ukoliko si u nekoj trećoj školi nađe koji sat, pa da ima ponedjeljak za to odraditi.) Takav raspored joj nije prihvatila ravnateljica s argumentom da „po zakonu“ zaposlenik ne smije imati jedan neradni dan u tjednu. Dakle, moje je pitanje – postoji li takav zakon koji brani zaposleniku jedan slobodan dan u tjednu ili ne postoji?

 

Puno hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za puno radno vrijeme je predviđen petodnevni radni tjedan.

Ako je radno vrijeme nepuno kad se zbroje obje škole (provjeriti tjedno zaduženje za ovu godinu: a+b=40). Neka joj ravnateljica nepuno radno vrijeme nadopuni dopuni posebnim ili ostalim poslovima. Iako (ako ćemo otvoreno), 2 sata manje je zbilja- "vrlo malo manje" i najvjerojatnije je upravo na taj način sebi pribavila "slobodni dan".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija