Jump to content

otkaz za vrijeme bolovanja


ivica75

Preporučene objave

zaposlen sam i trazeno me je uvjerenje o nekaznjavanju i to sam dostavio 2 puta (sa suda iz osijeka) ali ja sam na uvjetnoj iz drugog mjesta (valpovo) i ravnatelje je zaprimio mail 7.9. da sam na uvjetnoj godinu dana ,e sad nisam ja kriv sto sudovi nisu umrezeni ili sto vec ja sam svoje uredno dostavio sto me trazeno.... po kaznenom zakonu to se neodnosi na mene sto sam osudjen jer je to na god.dana uvjetno i to sad istjece a drugo otkaz za vrijem bolovanja smatram povredom radnikovih prava.. nadam se da je jasnije malo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, otkaz za vrijeme bolovanja zaista predstavlja povredu radnikovih prava i on bi trebao biti pobojan, no u tvom slučaju je primarno pitanje da li si uopće zadovoljio uvjete za sklapanje tog radnog odnosa ili nisi i to zbog ovog što navodiš, naime dostava potvrde je samo čin provjera navoda iz uvjeta za zasnivanje radnog odnosa tako da u ovom slučaju mi se čini da će ako poslodavac krene u tom smjeru moguće izgledno biti to vrlo nepovoljno u konačnici za tebe jer bi to vrlo lako mogao dokazati. Al eto, sve je moguće pa se ni ne bih dalje upuštao u nekakve procjene..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

@ivica75,

provjerite još, jer kao zapreka za zasnivanje radnog odnosa se navodi "neovisno o tome je li izrečena uvjetna ili bezuvjetna kazna" i "osim ako je nastupila rehabilitacija po posebnom zakonu", a da izvanredni nije uslijedio u roku od 15 dana po saznanju, morao bi biti redoviti (skrivljeno ponašanje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav,

molim vas ako mi netko moze pomoci nalazim se u nezgodnoj situaciji i ne znam sto da radim.na bolovanju sam tj.na produženom porodiljnom dopustu za dijete s posebnim potrebama.Firma u kojoj sam radila je otišla u stečaj. 23.10.2012 su me odjavili a tek su mi danas tj. 14.11.2012 dali radnu knjizicu s tim da su danas mi uzeli i zdras.knjižicu i rekli da me budu odjavili.nemam nikakve papire od njih osim radne knjižice.neznam ni kad ce me odjaviti na mirovinskom niti na zdrastvenom,i sad se bojim da cu izgubiti sva prava sto se tice bolovanja.bila sam na burzi i rekli su mi da se pokusam negdje prijaviti u radni odnos tako da ne izgubim prava na bolovanje.sto da sad napravim????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje se ne radi o korištenju prava na nadoknadu plaće za vrijeme bolovanja već o korišenju prava s osnova Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama te će u slučaju prestanka radnog odnosa nažalost i doći do gubitka tih prava. Kada i ako do toga dođe dužna si obavijestiti HZZO što i piše u rješenju o priznavanju tog prava, a novi se zahtjev može podnijeti ukoliko se sklopi novi ugovor o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, samo da ukratko objasnim svoju situaciju te zatražim pravni savjet za njega.počela sam raditi ove godine u 7mj u maloj privatnoj firmi te sam jasno dobila napomenu da je direktorova žena ljubomorna(smiješno da, al eto), te da je dvije cure prije mene istjerala sa posla.Prije mjesec dana ta njezina tortura nastavila se na meni.2 tjedna poslje istjerala me s posla..te me zvao direktor da ništa ne brinem da će on svoje ispoštivati do kraja ugovora ali nek ne dolazim na posao..prihvatila sam to, naivna, prvo radno iskustvo pa sam eto povjerovala.Igrom slučaju otvorila sam bolovanje 19.11. jer sam dijabetičar tipa 1 ovisna o inzulina i saznala od kolegice da mi je direktor dao otkaz 20.11. znači dok sam ja na bolovanje..s tim da me nije ni obavijestio. Sad bi molila savjet za dalje, jer na kraju krajeva nisam ni dobila otkaz iz poslovnih razloga nego njigovih očito obiteljskih.Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i šta da radim sad u tom slučaju?

 

Podnijeti zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa, obavezno u roku od 15 dana od dana povrede tog prava i nakon toga ukoliko se problem ne riješi u parnici pred nadležnim sudom tražiti poništavanje takve odluke i sve ostalo što uz to ide. Predlažem angažman odvjetnika u svakom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija