Jump to content

prva i nadam se zadnja prometna-isplata štete


katarina123

Preporučene objave

Molim pomoć i odgovore :)

Prije mjesec dana sam imala prometnu. Po izlasku iz tunela prolazim kroz raskrižje i nalazim se u lijevoj traci ( cesta ima 2 trake u jednom pravcu ) dok je u desnoj traci zaustavljen autobus ( nema ugibališta ) i iza njega se nalazi automobil.

U trenutku kad sam prolazila pored tog automobila, vozač se izbacio s namjerom da zaobiđe autobus i došlo je do udara. Da ne zaustavljamo promet trebali smo se maknuti na parking 10 m dalje, ali je ovaj drugi samo nastavio vožnju i uredno se parkirao u svoju garažu jer "živi blizu". Kako nisam znala što bi, nastavila sam vozit iza njega dok se nije parkirao. Iza toga drugi vozač se nije htio ni predstaviti, tvrdi da nije kriv, da sam ja vozila prebrzo,itd. Odbija bilo kakav normalan razgovor. Iza toga zovem policiju i vraćam se na parking. Zapisnik je napravljen ( 0 promila oboje, sve ostalo isto u redu ) i sad sam dobila prijedlog osiguranja za nagodbu ili da potpišem kluzulu o povratu novca uz napomenu da će, ako odbijem nagodbu, "sigurno biti problema" jer je drugi vozač prijavio mene u drugoj autokući kao osobu koja je njega oštetila. Ko tu koga? Zar se moje osiguranje u tom slučaju nije trebalo javiti meni? Ili su ovo samo prazne priče? Što sad trebam napraviti? Imam osjećaj da se sve svodi na razmetavanje riječima kako bi pristala na nagodbu a iznos nije dovoljan za popravak.

U policijskom izvješću stoji da nema svjedoka premda postoje, napomenila sam im za vozača autobusa koji je sve vidio. Pls help jer pojma nemam što da napravim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebala si ostati na mjestu nezgode i pozvati policiju .

bi bi kriv zbog napuštanja mjesta nezgode .

ovako oboje ste napustili mjesto nezgode pa se dogovaraje.

oboje bi trebali dobiti poziv za sud gdje će se utvrditi ko je kriv.

traži svjedoke.

 

popravi auto

ako drugi vozač bude proglašen krivm od osiguranja traži povrat uloženoga u popravak auta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uh, fantastično... Znači lipo me može razbit i još ću ja na kraju njemu plaćat i platiti i sudske troškove. Katastrofa. Moje osiguranje nije primilo nikakav zahtjev za isplatom štete. Njegovo osiguranje je tražilo potpis na klauzulu o povratu jer sam odbila nagodbu. Mislila sam sačekat riješavanje svega pa tek onda popravit auto jer me strah da se uvalim u puste dugove. Umjesto godišnjeg ići cu u zatvor dok to ne isplatim :cenzura:

Je li pametno da na svoju ruku tražim svjedoke ili trebam javit policiji pa to oni rade?? Kad već nisu od samog starta dobro napravili...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od osiguranja nećeš dobiti novac ak ne potpišeš da si isplaćena (po nagodbi)i da nemaš više nikakvih potraživanja.

ako suprotna strana bude proglašena krivcem za nezgodu(od strane suda) nemaš pravo tražiti razliku štete (zbog isplate po nagodbi).

ali ako sud tebe proglasi krivcem za nezgodu tada vračaš što si primila ,uvečano za zakonske kamate.

osiguranje će sebe zaštititi kod pisanja nagodbe.

 

ali podnesi pismeni zahtjev za ispatu štete i čekaj (u roku od 14dana moraju odlučiti)

nepotpisuj nikakvo priznanje,nagodbu ili dogovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija