Jump to content

legalizacija nelegalizarane nadogradnje


buba32

Preporučene objave

Molim vas da mi pomognete jer se ne razumijem baš u te pravne stvari... Najme,zanima me kupnja kuće koja sredinu ima legaliziranu(80m2),no sa svake strane su nadodane još po 2 male prostorijice(cca 15m2x2),te je u prizemlju,uz garažu nadodana još jedna(10m2)koje nisu legalizirane... Mene sad zanima da li se to može legalizirati(budući da vlasnik ima građevinsku dozvolu,i svi ostali papiri su uredni,1/1,nema tereta),koliko bi to dugo trajalo(kakav je postupak?),te koliko bi me to koštalo? Budući da imam 2 tj rok za odluku o kupnji iste,molim vas za što hitniji odgovor.Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Kuća može imati pomoćne prostorije koje služe osnovnom legalno sagrađenom objektu . Do 50 m2 ukupne površine objekt ili više njih spadaju u jednostavne građevine za koje nije potrebna građevinska dozvola .Ranije se za takove objekte izdavala potvrda o pravu građenja .

Sada je potrebno uzeti građevinsku dozvolu , kopiju katastarskog plana i otići u urbanistički ured prijaviti pomoćne objekte sagrađene mimo građevinske dozvole .

U uredu za urbanizam bez komunalnih i drugih doprinosa utvrditi će se postojanje pomoćnih objekata .

Važno je da izgrađeni osnovni objekat i pomoćni ne premašuju koeficijent izgrađenosti .

Točne informacije dobiti ćete u uredu za urbanizam.Tu možete vidjeti da li su zahvati u prostoru u skladu sa prostornim planom

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija