Jump to content

Koliko poslodavac je obavezan platititi radnika koji je na bolovanju


jastreb

Preporučene objave

U samom naslovu teme je sve rečeno i ako je ikako moguće da dobijem brz odgovor,znači ako ste na bolovanju koliko poslodavac plaća dali je to kao prije da on plaća dvadeset dana a poslije hzzo?

 

Dajte bilo kakav odgovor jer čitam da poslodavac plaća 42 dana ,ovo mi je nešto novo jer nisam nikada bio na bolovanju pa mi je potreban brz odgovor zbog toga što mi je poslodavac rekao da će mi se skinuti 1000 kn sa plaće stoga mi ništa nije jasno:zbunj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Za bolovanje na teret poslodavca, do 42 dana, primjenjuju se odrednice ugovora o radu, pravilnika o radu ili kolektivnog ugovora (ovisno što je najpovoljnije za radnika), a to može varirati od 70% do 90% osnovice prosjeka isplaćenih plaća u proteklih 6 mjeseci. Naravno, da iznos naknade za bolovanje ovisi o dužini bolovanja, kao i visini plaće. Stoga je moguće, kao što je napisao g. Rubens, da Vam ta naknada bude manja i tisuću kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za bolovanje na teret poslodavca, do 42 dana, primjenjuju se odrednice ugovora o radu, pravilnika o radu ili kolektivnog ugovora (ovisno što je najpovoljnije za radnika), a to može varirati od 70% do 90% osnovice prosjeka isplaćenih plaća u proteklih 6 mjeseci. Naravno da iznos naknade za bolovanje ovisi o dužini bolovanja, kao i visini plaće. Stoga je moguće, kao što je napisao g. Rubens, da Vam ta naknada bude manja i tisuću kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija