Jump to content

doo-u potreban odvjetnik u tužbi za naknadu štete (ili drugoj odgovarajućoj tužbi)


drndo

Preporučene objave

Pretrpljena šteta je neutemeljena ovrha od strane jedne javne službe u ZG. Mislimo da je ovrha neutemeljena zbog same činjenice da ne postoji naše dugovoanje u tom pravnom poslu, a postoje i proceduralni propusti od strane JB koji je sastavio prijedlog. Svi redovni rokovi za prigovore su prošli, ovrha je provedena (do tog trenutka nismo ni znali za ovrhu)

 

Pomenuta javna služba je već ranije pokrenula sličan postupak koji je van snage temeljem našeg prigovora, te gotovo na redovnoj bazi "prijeti" daljnjim tužbama u takvim situacijama. Mi na isto tako redovnoj bazi odbacujemo odgovornost i upućujemo ih na potraživanja fakturiraju stvarno odgovornima.

 

Izravna dosad pretrpljena šteta 1400 kn od gorepomenute ovrhe. Potencijalna je cca 3000 kn (prvi proces koji je još u tijeku) te posljedično tome i šteta koju bismo pretrpjeli blokadom računa u smislu gubitka kredibiliteta i rejtinga tvrtke prema odgovarajućim registrima. (Provedenom ovrhom NISMO ušli u blokadu, ali je obzirom na naše uobičajeno stanje računa i praksu (ne)obavještavanja i (ne)dostavljanja rješenja od strane suprotne strane takva situacija sasvim realan rizik u budućnosti) Sustavne prijetnje tužbama i sustavno ignoriranje naših dopisa od strane službe lagano već smatramo maltretiranjem, a iziskuje i određeni angažman zbog kojeg trpi redovno poslovanje firme, te bismo i to željeli "uobličiti" u određeni tužbeni zahtjev. Nadalje, želja nam je takvim procesom prevenirati buduće istovrsne postupke obzirom da smo uvjereni da uopće ne postoji pravni odnos između nas i službe.

 

Nadalje, držimo da se služba jednim dijelom ponaša i suprotno Zakonu obzirom da se radi o javnoj djelatnosti koju ne bi trebala obavljati po ekonomskim načelima (Hotimice tereti nas znajući da nismo stvarni korisnici usluge procjenjujući da je od nas lakše naplatiti uslugu nego od stvarnog korisnika. Pri tome, čak i prema regulativi na koju se sami pozivaju, oni eksplicite imaju pravnu mogućnost, ako ne i obavezu teretiti stvarnog korisnika.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija