Jump to content

majku na prijevaru u starački dom


artus

Preporučene objave

Njezina kćer i unuka žive u stanu koji je vlasništvo majke. Budući da je majka DJELOMIČNO DEMENTNA uspjele su iskoristiti njezino povjerenje i "smjestiti" ju u starački dom, obećanjem, kako je to samo privremeno riješenje. Dom plaćaju majčinim novcem, iz mirovine i ušteđevine. Sada kada je majka shvatila da je prevarena želi se vratiti u svoj stan, one onemogućavaju. Kako vratiti majku u njezin stan i prisiliti prevarantice da iziđu iz njezinoga stana kako bi se nesretnu ženu vratilo svoj stan na koji prevarantice nemaju nikakvo moralno ili neko drugo zakonsko pravo ( barem za sada, jer nije poznato je dali potpisan neki dokument sa jedne ili druge srane ). Molim za savjet što učiniti i kome se obratiti za zaštitu ? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,majka je vlasnica stana,samim tim i posjednica,tuzbom bi bez problema udaljila kcerku i unuku iz stana,ali postupak bi potrajao,medjutim ako iste idu do takvog nepostivanja,onda je najbolje da majka dodje pred stan,te ako je budu sprijecili da udje u svoje vlasnistvo,nek odmah pozove policiju i prijavi nasilje nad sobom od strane rodjene kcerke.Ako je kojim slucajem majka sa kcerkom sklapala kakav ugovor o poklonu,imace jak osnov da takav poklon opozove.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani, zahvaljujem na Vasem odgovoru. Dakako ako iste nemaju morala i savjesti Vas prijedlog je konstruktivan i ucinkovit. Operativno to je malo teze sprovesti buduci da majka ima preko devedeset godina, djelomicno dementna, pa ne vjerujem da je to ona u stanju organizirati. Dali postoji neka institucija za zaštitu starijih osoba koja bi skrenula pažnju istima / unuci i kceri / da dobro promisle o svojoj odluci ( sprijecavanju povratka majci u " obitelj" i vlastiti dom ) kako bi one promijenile mozda svoju odluku. Unaprijed hvala na odgovoru, uz pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odredbama obiteljskog zakona je propisana zakonska obveza djece da se staraju i vode brigu o svojim roditeljima,sto je i moralna obveza kad se uzme u obzir da se radi o starijoj i iznemogloj osobi.

Ako je to bas tako kako navodite,ja da sam na mjestu te osobe,iskljucio bi kcerku iz nasljedstva,sto moze da uradi,nek joj to spomene pa da vidi reakciju..

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija