Jump to content

Promjena katastarske čestice


zana1970

Preporučene objave

U općini Zadar nakon izmjere zemljišta (radi legalizacije), k.č. je promjenila brojeve tako da nam sada kupoprodajni ugovori imaju jedan broj k.č. a nakon etažiranja dobili smo drugi. Zanima me da li katastar izdaje potvrdu o broju (promjeni) k.č.? Budući sam kupila apartman a ne znam gdje je prodavatelj što mi je činiti da bi se upisala kao vlasnik? Puno hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,nisam siguran al provjerite,nebi rekao da je doslo do promjene broja cestice,jer se gruntovno i katastarski brojevi cestica znaju razlikovati,a u stvari radi se o istoj parceli,moje misljenje da broj koji je upisan u ugovoru o kupoprodaji odgovara broju upisanom u zemljisnim knjigama,pa provjerite to,nista negubite.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

zahvaljujem na odgovoru.

Moguće je da se ne razumijem u razlike i značenje brojeva ali problem je u tome što su me u uredu za etažiranje upozorili na to. U izvatku iz zemljišne knjige navodi se kao broj zemljišta (kat. čestice) broj 2662 dok u kupoprodajnom ugovoru piše k.č. 91/15. U izvatku iz zemljišne knjige također stoji da je nekretnina izgrađena na čestici nove izmjere.

Što bi trebala napraviti? Hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,postoji novi i stari premjer,ja sam vjerovanja da broj koji je upisan u kupoprodaji odgovara starom premjeru,i da tu nema nikakve greske.U zemljisno knjiznom pravu postoji nacin identifikacija,pomocu cega se utvrdi o kojoj se parceli radi ako je doslo do promjene broja zemljisne cestice.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerojatno se radilo o obnovi, osnivanju zemljišne knjige za to područje pa je otvorena nova zk a zatvorena stara i logično je da stari brojevi nisu isti kao novi, u tom ste postupku prvo pozvani obilježiti svoju nekretninu jer temeljem toga geodetska tvrtka koja obavlja izmjeru formira nove parcele, pa je bio postupak prigovora na oblik i veličinu parcele kako vaše tako i susjednih pa onda povjerenstvo suda 8 sudac, sudski savjetnik zk referent) donose rješenja o upisu vlasnika na te nove čestice pa sljedi ispravni postupak gdje možete ulagati prijave i prigovore kada se donosi konačna odluka nezadovoljna strana može podići tužbu na ispravak s tim da je ovaj ispravni postupak već u situciji kada su prije toga zatvornea stara ZK ( s starim brojevima) otvorena nova zk s novim brojevima čz ali u svakom slučaju možete zatražiti identifikaciju od katastra u kojoj će pisati koje stare čz odgovaraju kojim novim čz pripazite na površinu odnosno j li ista površina ali ponajprije provjerite tko je upisan kao vlasnik u novoj ZK! Poštovanje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija