SUNRISE08 objavljeno: 4. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 4. studeni 2012. Ovako, na zidu svoje kuće koji je okrenut prema susjedu,znači gleda na susjedovo dvorište(nekih 1m od međe)imam dimnjak od centralne peći koji je nekih 1m iznad ruba krova. Nedavno mi se susjed obratio ukazavši na to da mu dim "prolazi"njegovim posjedom i da mu to jako smeta.Rekao je također neka dimnjak preselim što je nemoguće jer nemogu mijenjati položaj peći i cijelu instalaciju mijenjati ili da povisim dimnjak što i namjeravam ali nemogu baš odmah zbog financijskog stanja. Zanima me može li me tužiti zbog toga iako smatram da mu nesmeta dim jer isti slučaj imam i ja sa susjedom s druge strane iz čijeg dimnjaka isto ponekad naiđe dim po mom dvorištu pa se ne žalim. Te da li postoji neki zakon koji propisuje ne znam visinu dimnjka i slč. Molim ako netko zna ili je imao slč. slučaj da napiše hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 5. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2012. Postovani,nacelno gledajuci,vlasnik stvari dužan je uzdržavati se od radnji i otklanjati uzroke koji potječu od njegove stvari, kojima se otežava ili onemogućava korištenje tuđih stvari (prenošenja dima, neprijatnih mirisa, toplote, čađi, potresa, buke, oticanja otpadnih voda i sl.) preko mjere koja je uobičajena s obzirom na prirodu i namjenu stvari i na mjesne prilike, ili kojima se prouzrokuje znatnija šteta.. Zakonom se uređuju prava i obveze vlasnika nekretnina koji proizilaze iz susjedskih odnosa. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.