Jump to content

Molim vas pomoć...


vox2011

Preporučene objave

Danas sam imao lakšu prometnu nesreću padala je kiša i ja sam ulazio u tijesnu ulicu u kojoj su s obe strane bili parkirani automobili. Ja sam stvarno polako ulazio u tu ulicu ali od parkiranog automobila (minivan-a) prekasno sam vidio da mi dolazi auto počeo sam kočiti međutim zbog skliske ceste i loših guma došlo je do lakšeg sudara. Sva sreća da sam vozio polako međutim za vozača iz suprotnog smjera to ne mogu reći. Kod mene je momentalno nastao šok s obzirom da mi je ovo prvo takvo iskustvo i da sam mladi vozač (21. god.) čovjek u drugom autu je bio stariji rekao bih oko 40ak godina. Eh sad on je odmah iz auta počeo vikati i rekao da pomaknem auto stoga sam ga ja pomakao a to je napravio i on. Počeo je govoriti da će zvati policiju da sam mu veliku štetu napravio na što sam ja rekao da mi šteta ne izgleda velika i da ako može pričeka da dođe neko od mojih roditelja (s obzriom da živimo blizu) on je i dalje govorio kako mu je to novo auto (fiat punto grande) i kako je šteta velika i da sam ja kriv i da će on zvati policiju na što sam ja rekao da neka slobodno nazove jer ja nisam pod utjecajem alkohola ali da onda nismo trebali micati auta ako već misli zvati policiju a između ostalog u tom vremenu su otišla dva automobila koja su bila parkirana pored ceste zbog kojih nam je (i jednom i drugom) bila smanjena vidljivost. Nakon toga se smirio i pričekao da dođu moji roditelji i odmah je okrenuo priču i bio blaži počeo je govoriti kako sam stvarno vozio polako i kako stvarno nisam mogao od ostalih auta vidjeti da on dolazi. Moji su mu dali svoju policu osiguranja kao jamstvo da će mo se dogovoriti. Sutra ujutro idemo na osiguranje to riješiti.

 

E sad što mi je sutra činiti? Kako ide cijela ta stvar sa osiguranjem? Jer je on vidio da sam se ja prepao i pokušao iskoristiti situaciju jer ja mislim da je on vozio prebrzo. Navodno, u selu je čovjek nije na dobrom glasu pa me strah da me ne prevari? Da li postoji mogućnost da osiguranje pokrije i moje troškove? Troškovi na oba automobila nisu preveliki možda dvije, tri tisuće kuna na oba auta jer sam stvarno malom brzinom udrio u njega. Isto tako sam radi svoje sigurnosti slikao njegov auto odmah tako da ne bi pokušao muljati nešto... Molim vas pomozite ovo mi je prvi put da se susrećem sa nečim ovakvim. Recite mi i koje sam greške napravio da znam za sljedeći put.

 

Ja sam uz pomoć google-a napravio malu skicu da vi lakše vidite situaciju. Ja sam bijeli auto on je crveni. Auta su tu samo radi skice nije riječ o tim markama automobila, moram napomenuti da je promet bio gust i da je padala kiša u to vrijeme. A ove ulice u stvarnosti su još uže nego na slikama jer se radi o centru jednog starog mista.

sudar.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne navodiš dali ste popunili izvješće.

ako je u izvješću priznao da je kriv imaš šanse od osiguranja dobiti naknadu štete.

ako nema njegovog priznanja nema ni naknade štete.

on će od tvoga osiguranja tražiti naknadu svoje štete.

ako si bio uvjeren da nisi kriv,imaš vozačku i primetnu dozvolu ,nisi pod uticajem alkohola

trebao si zvati policiju.

bez policijskog zapisnika nema naknade štete.

po opisu o ponašanju druge strane možeš biti sretan ako samo snosiš trošak za popravak svog auta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija