Jump to content

Dosljednost


Nini1234

Preporučene objave

Postovani,opcenito da bi se stjecalo vlasnistvo dosjeloscu,posjed mora biti posten,u vasem slucaju posjed bi bio neposten jer ste znali da se radi o drzavnom zemljistu,a druga stvar je da se radi o drzavnoj nekretnini na kojoj se na takav nacin nebi moglo stjecati pravo vlasnistva.

(dali slucajno znate koliko ste u posjedu nekretnine preko svojih pravnih prednika,znaci vrijeme se racuna kad je tamo neki pra,pra djed poceo koristiti nekretninu)

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 godina kasnije...

Postovani, 

Susjed se je upisao u katastru 2018 na dio parcele koja granici s njegovom, okruzuje je. Pretpostavljamo vjerojatno Zakonom o dosljednosti. Od tada parcelu kosi, rijec je o parceli velicine oko 300m2.Njegova parcela je oko 200m2.Sad je na dijelu te otudjene parcele napravio crnu jamu. U gruntovnici je kao vlasnica upisana gospodja kojoj se gubi trag 1985g u SAD. Preko dijela te,, uzurpirane,, parcele vodi put,koji je tu bio stoljecima.U katastru se vodi kao put. Od tada susjed nama ostalima susjedima brani prolaz automobilom. Mozemo proci samo pjesice. Da li on ima pravo to raditi s obzirom da je vlasnica jos uvijek druga osoba? I pitanje za strucne osobe, kako i na koji nacin moze netko na taj nacin,, ukrasti,, tudju parcelu? Mozemo li mi uopste sto napraviti ? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija