Jump to content

ZK izvadak - društveno vlasništvo


robyzg

Preporučene objave

Pozdrav :)

 

Evo jedno pitanje,

 

interesira me da li ce se vlasnicki list korigirati kada zavrsi katastarska izmjera? mi i susjedi su bili pozvani na izmjeru i sve štima!

 

ili ja sada moram angazirati odvjetnika da se to pocne rjesavati?

 

Ukratko: na 5-6 čestica pod vlasničkim listom je upisano Društveno vlasništvo,

a pod teretnim listom ima valjda 30 ljudi hehe

(Primljeno 1981g, temeljem rješenja komisije za ispravljanje zem.knj. br ....uknjižuje se pravo korištenja na zemljištu opisanom u listu 1, dok nadležni organ ne donese rješenje o predaji zemljišta u posjed općini ili drugoj osobi u korist: i sad 30 ljudi)

 

šta mi je raditi? :)

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

vjerojatno se radi o dopuni, preoblikovanju ili osnivaju zemljišne knjige za određenu ko pa u tom postupku se provodi postupak izmjere ovlaštena geodetska tvrtka pa izlaganje pred katastarskim povjerenstvom gdje se daju prigovori na veličinu i oblik parcele te novoformirane parcele koja je nastala označavanjem na terenu pa sudsko zemljišnoknjižno povjerenstvo koje provodi upis u nove ZK uloške ( u ovoj fazi pred ovim povjerenstvom koje vodi sudac ili sudski savjetnik tražite da Vas se upiše kao vlasnike novoformiranih č.z. u novim ZK ulošcima i to temeljem čl. 360-365 Zakona o vlasništvu koji propisuju stjecanje ex lege dakle silom zakona prava vlasništva od dotadašnjih nositelja prava korištenja, morate riješiti i imovinskeodnose s ostalima navodno ih ima 30-ak, dakle njihova izjava će biti sasvim dovoljna, ukoliko ne osporavaju vaše pravo vlasništva) nakon toga se zatvara stara ZK odlukom ministra i otvara nova istom Odlukom pa su sada u funkciji i važeći novi ZK ulošci i novi brojevi čestica zatim sljedi ispravni postupak gdje imate rok za prijave i prigovore po novim upisima ,održava se ročište na sudu za ispravni postupak te nezadovoljna stranka ima pravo na tužbu za ispravak, već sam pisao o ovome ali kako je izgleda malo poznata procedura , nije problem ponoviti sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija