Jump to content

Brisanje spora na nekretnini


zmodri11

Preporučene objave

žena koja je živjela u mojoj kući podnijela je tužbu za utvrđivanje vanbračne zajednice i podjele imovine te se na vlasnički list upisala zabilježba spora. Budući da takvi sporovi dugo traju i velika je vrijednost spora radi nekretnine a tako i odvjetničkih naknada zanima me mogu li tražiti brisanje spora na nekretnini i prije završetka postupka za utvrđivanje vanbračne zajednice budući da se radi o vlastitoj imovini. Zatražio sam neovisno od suda vještačenje moje vlastite imovine, procjenu i dr. te se u navedenom laboratu vidi da se radi o vlastitoj imovini a ne o stečenoj imovini u tzv. vanbračnoj zajednici.

Vlasnički list je na mene, zemljište kupljeno , dozvola za gradnju i objekat napravljen prije nego što je tužiteljica došla živjet na moju adresu. O svemu postoji dokumentacija i fotografije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas pomoć. Što točno znači zabilježba spora na nekretnini? Da li se smjela zabilježba staviti s obzirom da se radi o novčanom potraživanju prema privatnoj tvrtci? Znači li to da ako se izgubi spor da se tužitelj može uknjižiti kao vlasnik na nekretninu iako je nekretnina puno vrijednija nego dug? U međvremenu se tuženik naglo i teško razbolio, a spor još traje, i darovao je sinu kuću, i nakon što je sin upisan kao vlasnik, tužitelj je upisao zabilježbu prava utvrđivanja vlasništva na kuću? Što to točno znači i koje posljedice to ima sa novog vlasnika? Da li to oni smatraju da oni imaju pravo vlasništva? Ili im je cilj da se pobije darovni Ugovor? Možda jesu glupa pitanja, ali već su nam živci pri kraju, a nitko nam ne odgovara na pitanja. Odvjetnik samo govori da se ne trebamo brinuti da je to samo napomena da se vodi spor, ali zašto se ta napomena morala upisati na zemljište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija