Jump to content

Otkup zemljista za skolu


Tergon

Preporučene objave

Postovanje.

 

Suvlasnik sam u jednoj oranici od 6000 m2. Prema prostornom planu na toj parceli bi se trebao raditi vrtic ili skola. Na susjednim parcelama bi se gradile stambene zgrade.

 

Suvlasnica mi kaze, s obzirom da ne zivim u Zagrebu, da je opcina zabranila prodaju tog zemljista (tako mi je ona to prezentirala). Prvo pitanje je: da li je to uopce moguce (da opcina brani prodaju mog vlasnistva)?

 

Moj je stav takav da sam spreman prodati svoj udio po komercijalnoj cijeni, dakle za iznos po kojoj ce i nasi susjedi prodati svoje zemljiste, dok medju ostalim suvlasnicima postoji bojazan da ce nam opcina ponuditi bezobrazno nisku cijenu za to zemljiste (zapadni Zagreb).

 

Koje su nam opcije na raspolaganju ukoliko opcina ne bude htjela ponuditi cijenu u rangu ponude za susjedne parcele?

 

I na kraju, svi znamo da cijenu odredjuje ponuda i potraznja. S obzirom da je sad kriza, potraznja je relativno mala, ja naravno nisam spreman u ovom trenutku prodati svoj udio (kao niti ostali suvlasnici). Da li nas opcina moze sad (ili bliskoj buducnosti npr. narednim mjesecima) natjerati da tu zemlju njoj prodamo?

 

Znam da ova pitanja djeluju pomalo pocetnicki, ali jednostanvo nikad nisaam bio u ovakvoj situaciji, pa ne znam uopce od kud bih krenuo.

 

Unaprijed zahvalan za odgovor/e.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija