Jump to content

dogradnja kuće


gradimkuću

Preporučene objave

Poštovani!

Javljam vam se u svezi s dogradnjom kuće. Naime, imam u planu dograditi novi dio kuće na stari. Situacija je takva da je postojeća kuća građena 30-ih godina prošlog stoljeća, kada još nisu bile potrebne građevinske dozvole. Kuća ima oko 80 kvadratnih metara. U nastavku kuće nalazi se gospodarski objekat (staja) od 50 kvadrata (5m*10m) s visokim potktovljem. Ja bih sada tu staju prenamjenio u kuću, tako da bih i malo proširio (samo da dobijem nove temelje). Tako da bi bila dimenzije (5,5m*10,5m) i malo izbočenje oko 2 kvadrata (ja za to kažem "kula") ,tada bi kuća imala oko 62 kvadrata i bila bi iste visine kao i postojeća staja. Da li se to smatra kao dogradnja na postojeću kuću ili prenamjena gospodarskog u stambeni objekat i nema veze s kućom pokraj, iako su jedna do druge? Kakve su mi sve dozvole potrebne da bih počeo s radovima? Koliko otprilike koštaju i koliko dugo se čekaju? Još me brine što je na staru kuću prije 10-ak godina dograđeno oko 4 kvadrata kao nekog predulaza (bez dozvole). Da li to može utjecat na pravna rješavanja novog objekta?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...
Dogradnja, rekonstrukcija, prenamjena, adaptacija itd. Kao prvo provjerite što piše u vlasničkom listu za navedene zgrade, katastru po čete znati što čete zatražit. Možda bi mogli sve to napravit pod adaptaciju? Najeftinije je i najbrže. (mnogi su tako izgradili potpuno nove objekte od temelja do krova)

 

Hvala na odgovoru. Sljedeće pitanje. Da li je dovoljna samo dozvola o adaptaciji, ako proširujem za oko 5 kvadratnih metara? I da li mi netko može reći kolika je okvirna cijena prikupljanje takvih dozvola?Znači, samo za adaptaciju ili prenamjenu. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija