Jump to content

Ispravak vlastovnice zk.uloška


orian
 Dijeli

Preporučene objave

Neki od suvlasnika su u vlastovnici upisani po "dva puta" - npr. jednom na adresi Matoševa 10, drugi put na adresi A.G.Matoša 10.

Nadalje, kako je upis suvlasnika izvršen temeljem ugovora o darovanju a kasnije temeljem rješenja o nasljeđivanju to je gruntovnica upisala različite nazivnike udjela - npr. suvlasnik je najprije upisan kao suvlasnik 1/16, a poslije kao suvlasnik 7/64 iste nekretnine.

Nadalje, mldb. suvlasnik je u međuvremenu postao punoljetan.

 

Molim Vas odgovorite mi:

- da li prijedlog za ispravak grešaka potpisuju svi suvlasnici (čak i oni kod kojih nema greške),

- da li uređenje udjela tj. svođenje udjela na isti nazivnik predlažu suvlasnici, ili to ispravlja gruntovnica sama,

- da li je uz prijedlog dovoljno dostaviti fotokopiju osobne iskaznice ih koje je vidljiva točna adresa suvlasnika kao i domovnicu za onog suvlasnika koji je postao punoljetan.

 

Zahvaljem unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,ukoliko je fizička osoba od vremena upisa u zemljišnu knjigu mijenjala prebivalište , potrebno je pribaviti potvrdu nadležne policijske postaje o promjeni prebivališta iz koje će ta promjena biti vidljiva.

Ukoliko je ulica promijenila naziv temeljem odluke općine ili grada koja je objavljena u službenom glasilu ili stupila na snagu na drugi zakonom predviđen način, zemljišnoknjižni sud će provesti promjenu temeljem tako donijete odluke općine ili grada,ali samo ako stranka to zatraži..

Ako nisu usklađeni podaci u zemljišnoj knjizi i katastru o nekretnini tada je potrebno provesti postupak usklađenja katastarskog i zemljišnoknjižnog stanja. Potrebno je dostaviti prijavni list za zemljišnu knjigu, a koji dostavlja nadležni ured za katastar zemljišnoknjižnom sudu.Prvo se ide na katastar kako bi se dobio Prijavni list za zemljišnu knjigu, a nakon toga ce zemljisno knjizni ured provesti prijavni list u zemljišnoj knjizii radi usklađenja zemljišnoknjižnog i katastarskog stanja.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani, hvala na iscrpnom odgovoru, ali ništa mi ne pomaže jer mi na pitanja niste odgovorili. Naime, ne radi se o promjeni prebivališta ili promjeni naziva ulice nego o dva načina pisanja naziva iste ulice - npr. Matoševa 10 i A.G.Matoša 10. Isto tako nije potrebno izvršiti usklađenje stanja u gruntovnici i katastru tj. ne treba raditi prijavni list.

Nadalje, suvlasnički udjeli izraženi su razlomcima, ali su nazivnici različiti za istu nekretninu. Tko to ispravlja- gruntovnica sama ili treba podnijeti prijedlog. Da li prijedlog za ispravak grešaka potpisuju svi suvlasnici ili može prijedlog podnijeti samo jedan suvlasnik u ime svih.

Kako se dokazuje punoljetnost? Domovnicom ili preslikom osobne iskaznice?

Da li mi netko može odgovoriti na ova jednostavna pitanja - radi se o ispravci grešaka u vlastovnici zk. uložaka. Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"moze li mi neko odgovoriti na ova jednostavna pitanja"

-postovani,s takvim nacinom pisanja izazvace te kontra efekat,jer vam se nece niko javiti,da je sve tako jednostavno nebi pitali.

- Da bi se ispravila adresa,odnosno izbrisala ona koja nije potrebna da bude upisana , trebate od Gradskog ureda pribaviti dokumet o stvarnom nazivu ulice.Nadalje, gruntovnici treba podnijeti prijedlog za ispravak. Prijedlogu treba priložiti potvrdu o imenu ulice i 50 kn biljega za sudsku pristojbu..

Bilo bi korisno utvrditi kada i gdje je pogreška nastala u nazivnicima udjela nekretnine. Ako je u ispravi temeljem koje je stecena nekretnina(darovni ugovor,rjesenje o nasljedjivanju) ispravno napisano, onda je pogreška na strani gruntovnice,koja se da ispraviti.

Znaci,podnijeti prijedlog za ispravak spornih podatka s navođenjem činjeničnog stanja. Kako se tu radi o ispravku koji ne dovodi u pitanje ničija stečena prava,u vasem slucaju ostalih suvlasnika, niti bi dovodio u opasnost osobe koje postupaju s povjerenjem u zemljišne knjige,misljenja sam da mozete osobno vi sami podnijeti prijedlog za ispravak.Punoljetnost mozete dokazati svakim osobnim dokumentom koji je podoban za utvrdjenje identiteta osobe.,u vasem slucaju najbolje ovjerovljena preslika osobne....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

 Dijeli

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija