Jump to content

Ilegalni ulazak u Hrvatsku


stef777

Preporučene objave

Imam jedno pitanje u vezi ilegalnog ulaska u Hrvatsku, naime prošli tjedan sam sa kolegom preko graničnog prelaska Dubrava K. / Zavrč ušao legalno u Sloveniju. Radi poplava je zatvorena cesta do Ptuja, te je postavljeni znak preusmjerenja. Kolega je vozio i držao se glavne ceste do slijedećeg znaka. Nakon nekog vremena vožnje po mraku, smo uočili tablu "Republika Hrvatska". Svijesni da smo zalutali, smo uskoro nakon toga vidjeli policijsku patrolu ispred nas, te svijetlosnim signalima (blendanje i žmiganjem) uspjeli zaustaviti patrolu, kako bi pitali za pravi put. Upozorila nas je mješovit patrola (Slovenac i Hrvat), da smo ilegalno prešli granicu, te da šalju optužni prijedlog i možemo očekivati kaznu od 2.000 Kn. Sad moje pitanje, da li postoji ikakva šansa da se na to žalim i koji su izgledi proći ne kažnjeno? Pošto je bila izvanredna situacije zbog poplave, preusmjerenje, te smo zaustavili policijsku patrola? Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogli bi proći nekažnjeno ukoliko nabavite potvrde da je zaista bila poplava, da su neke ceste bile zatvorene i da su meteorološki uvjeti bili iznimno loši.

 

Raspitajte se u županijskim uredima, kod cestara i u nadležnoj ispostavi državnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Naravno, sve ako niste kažnjavani po pitanju prelaska granice i ako ne živite baš daleko od te granice.

 

Prije bi očekivao da će vas sud kazniti ali da kazna bude sudska opomena, to se ne plaća, a tom kaznom bi se postigla svrha kažnjavanja, mislim da je bolje da igrate na tu kartu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Do sad nisam kažnjem uopće. Živim u Varaždinu, te sam bio na službenom putu za Sloveniju. Vremenske prilike u tom trenutku su bilo povoljne, ali je cesta bila zatvorena radi poplava, te će prema neslužbenoj izjavi slovenskog policajca bit zatvorena još bar ovaj cjeli mjesec. Da tražim onda potvrdu iz Slovenije? Pošto je cesta na Slovenskoj strani zatvorena.

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nezgodno je što je zaprječena i zatvorska kazna do 30 dana, onda sud ne bi smio izdati opomenu, ali može kaznu umanjiti sa 2.000 na 700 kuna.

 

Ta slovenska potvrda bi trebala biti prevedena.

 

Domaći ste, očito da nema namjere nekog ilegalnog prelaska, ali baš zato što znate ceste sud bi vaš postupak mogao shvatiti kao bezobrazluk i redom vam potvrditi policijske kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija