Jump to content

smanjenje temeljnog kapitala - problem

Preporučene objave

objavljeno:

Poštovani,

ineteresira me slijedeće: temeljni kapital poduzeća smo prije par godina povećali unosom nekretnine za cca 1 milijun kuna. Zbog problema sa poslovanjem prilikom traženja kredita banka se uknjižila na nekretninu (kredit još nije vraćen). Znam da je smanjenje temeljnog kapitala moguće uz sve prethodne procedure: obavijesti i slično, međutim zanima me da li to isto moguće iako je banka uknjižena na nekretninu?

Hvala svima unaprijed na pomoći.

odgovoreno:

da, moguće je. nekretninu je društvo moglo prodati odmah nakon povećanja upisanog temeljnog kapitala društva. To bi bila samo primjena oblika imovine - umjesto dugotrajne materijalne imovine imali bi ste na kraju novac na računu. dakle, pravno i ekonomski temeljni kapital nije povezan s tom nekretninom. društvo je moglo biti dokapitalizirano s novcem pa potom je moglo kupiti tu nekretninu od članova društva.

odgovoreno:

zahvaljujem se na odgovoru, međutim moram prizanti da nisam baš sve razumjela.

kažete društvo je moglo prodati, što znači da sada više ne može? Zbog uknjiženja?

Osim prodavanja (jer neznam ako bismo našli kupca) što bismo drugo mogli učiniti?

Hvala.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija