Ana_a objavljeno: 12. studeni 2012. objavljeno: 12. studeni 2012. Poštovani, ineteresira me slijedeće: temeljni kapital poduzeća smo prije par godina povećali unosom nekretnine za cca 1 milijun kuna. Zbog problema sa poslovanjem prilikom traženja kredita banka se uknjižila na nekretninu (kredit još nije vraćen). Znam da je smanjenje temeljnog kapitala moguće uz sve prethodne procedure: obavijesti i slično, međutim zanima me da li to isto moguće iako je banka uknjižena na nekretninu? Hvala svima unaprijed na pomoći. Citiraj
krester odgovoreno: 15. studeni 2012. odgovoreno: 15. studeni 2012. da, moguće je. nekretninu je društvo moglo prodati odmah nakon povećanja upisanog temeljnog kapitala društva. To bi bila samo primjena oblika imovine - umjesto dugotrajne materijalne imovine imali bi ste na kraju novac na računu. dakle, pravno i ekonomski temeljni kapital nije povezan s tom nekretninom. društvo je moglo biti dokapitalizirano s novcem pa potom je moglo kupiti tu nekretninu od članova društva. Citiraj
Ana_a odgovoreno: 16. studeni 2012. Autor odgovoreno: 16. studeni 2012. zahvaljujem se na odgovoru, međutim moram prizanti da nisam baš sve razumjela. kažete društvo je moglo prodati, što znači da sada više ne može? Zbog uknjiženja? Osim prodavanja (jer neznam ako bismo našli kupca) što bismo drugo mogli učiniti? Hvala. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.