Lokva objavljeno: 13. studeni 2012. objavljeno: 13. studeni 2012. Poštovanje, Djed ima dva sina i vanbračnu kćer koju je priznao. On bi sada htio sinove "zaštiti" od nje. On ima namjeru nju isplatit za života, ako ona kasnije nebi ništa više potraživala u ostavinskoj raspravi. Da li je prihvatljiva njihova izjava ovjerena kod javnog bilježnika? Da li mora biti neki postotak vrijednosti imovine ili je dovoljno da ona to prihvati? Molio bi savijet. Hvala P.S. Ako je ta tema negdje objašnjena, moje isprike jer sam se izgubio u moru tema. Citiraj
Matrix odgovoreno: 13. studeni 2012. odgovoreno: 13. studeni 2012. Postovani,izjava kojom se nasljednik odrice od nasljedstva prije otvaranja nasljedstva,je pravno nistavna.U prevodu,kcer bude islpacena za zivota oca,nakon njegove smrti izjavu koju je dala se odbacuje kao nistavna,a ista bi tad imala ista prava kao i dva sina,izuzev ako je moral na visokoj razini,pa da se tad odrekne od nasljednog dijela,(ruski rulet) Otac moze sa sinovima sklopiti ugovor o doz.izdrzavanju,i bice te osigurani po pitanju vase teme. Pozdrav Citiraj
Lokva odgovoreno: 13. studeni 2012. Autor odgovoreno: 13. studeni 2012. Hvala na brzom odgovoru. Toga sam se i bojao! Samo onda podpitanje za ogovor o doživtnom uzdržavanju. Što se sve može navesti u ugovoru? Nekretnina, auto, umjetnine, novac? Hvala Citiraj
Matrix odgovoreno: 13. studeni 2012. odgovoreno: 13. studeni 2012. Postovani,kako se ugovorom o doz.vrsi prenos vlasnistva na drugog,znaci da primalac izdrzavanja moze navesti svaku stvar koja je njegovo vlasnistvo,. Pozdrav Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.