Musto objavljeno: 13. studeni 2012. objavljeno: 13. studeni 2012. Problem je sljedeći, Imao sam preplatu u t-mob 2004 god i nisam platio racun u iznosu od 1700 kn da bi mi 2006 god odvjetnički ured Rude & partneri iz Šibenika poslali dopis da moram platit 3500 kn na što sam se ja žalio na sud i od tada me nije nitko kontaktirao.Ove godine sam ja kontaktirao odvjetnički ured i on govore da iman platit 4000 kn plus sudske troškove da je predmet sad na sudu.Sad me zanima da li je moguće da je predmet otišao u zastaru kako me nitko nije kontaktirao 6 god ili da se dogovorim pa platim to u ratama.. Molim savjet. Citiraj
bovu odgovoreno: 13. studeni 2012. odgovoreno: 13. studeni 2012. dok se vodi sudski postupak nemože nastupiti zastara. obrati se sudu ili napravi uvid u spis. ako postupak pred sudom nije završen ima pravo podnijeti zahtjev za suđenje u razumnom roku. Citiraj
jadni mi odgovoreno: 13. studeni 2012. odgovoreno: 13. studeni 2012. Postovanje i ja imam istio pitanje Imao sam preplatu u t-mob 2002 god i nisam platio racun u iznosu 500kn da bi mi 2003 me T-mobil poslao na sud .A na sudu sam dobila rješenje da je to obustavljeno ali sam rešenje bacila prije 2g. nebi nista saznala da mi nije T-cim nazva i ponudijo mi produženje ugovora interneta mxtv i telefona kada sam pristala da sklopim novi ugovor rekli su ni da ne mogu da imam nepodmirene račun prema njima . zovući sve zivo da doznam o čeme je riječ dodem do odvjetničkoga društva Rude & partneri iz Šibenika kada sam ih pitala dali imaju rješene sa suda da se obustavlja taj spor rekao je da ima moj spor se obustavio ali on mi kaze da će se oni naplatiti i da imaju na to pravo a mene niko nije obavjestija da taj spor je kod ovršitelja tj na sudu otvoren pa me zanima koliko godina mora proći da to ode u zastaru sada još malo će 10 godina i sta da radim. pomozite Hvala Citiraj
fakincina odgovoreno: 13. studeni 2012. odgovoreno: 13. studeni 2012. Zastara pravomočne ovrhe je 10 godina, ali svakim pravnim postupanjem i promjenom sredstva ovrhe taj se rok produžujue. Citiraj
jadni mi odgovoreno: 14. studeni 2012. odgovoreno: 14. studeni 2012. ali ko je dužan obavjestiti mene da je slučaj otvoren i kako se more otvoriti ako je sud donija rješenje da se obustavlja:place: Citiraj
fakincina odgovoreno: 15. studeni 2012. odgovoreno: 15. studeni 2012. Predmet je kako Vi kažete "otvoren" sve dok ne nastupi zastara naplate potraživanja. Citiraj
jadni mi odgovoreno: 15. studeni 2012. odgovoreno: 15. studeni 2012. bas tako po sudu to je zatvoreno ali ova mi je u sudu rekla da oni znaju zadnji dan prije nego bude 10godina znaju se ponovo obratiti sudu i da onda je ponovo ovrha otvorena za sad nije još ali sta nemora biti u zadnji godinu dana bolje mi je da sada platim ove 2000kn nego kasnije kada lupu kamate na 10g izace me 10000kn kaze mi ova na sudu da je kamata 14% jer svaki njihov trosak odvjetnika je najmanje 300kn Citiraj
fakincina odgovoreno: 15. studeni 2012. odgovoreno: 15. studeni 2012. Onda skupite novce i platite ako imate i stvar riješena. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.