plaintext objavljeno: 13. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 13. studeni 2012. Molim savjet što učiniti. Naime, U lipnju 2011. sud u Sesvetama donio je prvostupanjsku osuđujuću presudu u kojoj sam bio u svojstvu tuženika s pravom žalbe na istu u roku od 15 dana. U prosincu iste godine, dakle šest mjeseci od donošenja presude moj opunemoćeni odvjetnik mi se javlja pismenom sa zahtjevom da mu platim njegove odvjetničke troškove u iznosu od 2 000 kn., i tek tada ja zapravo dobivam prvu informaciju o ishodu slučaja i presudi kako sam napomenuo. Na ovaj način uskraćeno mi je pravo žalbe na presudu u skladu s pravnim lijekom jer je rok za isto istekao prije više od pet mjeseci, a kopiju presude sam od odvjetnika također poštom dobio na osobni zahtjev tek nakon što se on javio zbog podmirenja njegovih troškova. Mora li opunomoćeni odvjetnik kontaktirati stranku zbog konzultacija oko ovako važne stvari i smije li on bez konzultacija procijeniti i pri tome ne obavjestiti stranku kako on smatra da se u konkretnom slučaju ne vrijedi žaliti pa tako ne upoznati stranku s prvostupanjskim rješenjem suda 6 mjeseci nakon što je ista izrečena. U najblažem, ne želim podmiriti troškove odvjetnika jer smatram da me nije korekno zastupao a ujedno me svojim nemarom i svojevoljom zakinuo za pravo žalbe po izrečenoj odluci suda. Molim savjet. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 13. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2012. potpisao si neograničenu punomoć. to ti je kao da si naručio neki proizvod koji nisi vidio .naručio si ga i moraš ga platiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
SPQR odgovoreno: 13. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2012. odvjetnik mora konzultirati a prije toga obavijestiti stranku o prvostupanjskoj presudi odmah pogotovo kad se može podnijeti žalba međutim da biste ostvarili pravo na naknadu štete tužbom od odvjetnika morate dokazati da biste uspjeli u sporu da je podnijeta žalba i onda je taj iznos odnosno procjena vrijednosti iz tog spora iznos naknade štete ali to je nemoguće Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.