betanesh objavljeno: 14. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 14. studeni 2012. Molim odgovor na sljedeće pitanje ako netko zna....Pokojni svekar je napravio prizemnicu 80-ih na moru,a ja i suprug smo podigli još jednu etažu krajem 90-ih.U međuvremenu je svekar umro,svekrva je nasljednik,u mirovini je,ja sam nezaposlena 2 godine,a suprug je dobio otkaz prije 3 mjeseca.Htjeli bi napokon legalizirati ali smo u katastrofalnoj financijskoj situaciji,a prodati ju nemožemo bez papira.Zanima me sljedeće,nakon plaćanja naknade tj.kazne,koje su mogućnosti i načini (mislim na umirovljeničke popuste i ostalo)plaćanja komunalnog,vodnog i ostalih doprinosa.Lijep pozdrav Veliko hvala na svakom odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marijan1 odgovoreno: 14. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 14. studeni 2012. Molim odgovor na sljedeće pitanje ako netko zna....Pokojni svekar je napravio prizemnicu 80-ih na moru,a ja i suprug smo podigli još jednu etažu krajem 90-ih.U međuvremenu je svekar umro,svekrva je nasljednik,u mirovini je,ja sam nezaposlena 2 godine,a suprug je dobio otkaz prije 3 mjeseca.Htjeli bi napokon legalizirati ali smo u katastrofalnoj financijskoj situaciji,a prodati ju nemožemo bez papira.Zanima me sljedeće,nakon plaćanja naknade tj.kazne,koje su mogućnosti i načini (mislim na umirovljeničke popuste i ostalo)plaćanja komunalnog,vodnog i ostalih doprinosa.Lijep pozdrav Veliko hvala na svakom odgovoru Ono šta sigurno morate platiti je ta naknada ( kazna ) i to ne u cjelosti nego do završetka postupka morate platiti barem jednu ratu. Ukoliko naknadu ( kaznu ) placate u cjelosti, odmah, država vam daje 25% popusta. Ukoliko vam je netko u obitelji bio dragovoljac domovinskog rata moze dobiti 20 % popusta na vodni dobrinos, a ukoliko je i invalid domovinskog rata, moze dobiti jos dodatnih 20 % popusta na cjelokupan iznos. Znaci sve zajedno 40 % Navodno se isto moze ishoditi za komunalni doprinos ali nisam siguran . Sada je samo pitanje dal cete moc dogovoriti na rate placanje geodetu ( ukoliko vikendica nije ucratana u katastar ), placanje izrade projekata i naravno, nakon rjesenja i upis objekta u gruntovnicu i katastar ( opet geodeta ) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
betanesh odgovoreno: 15. studeni 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2012. Hvala na odgovoru,nadala sam sam se da i umirovljenici imaju neki popust. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marijan1 odgovoreno: 15. studeni 2012. Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2012. Hvala na odgovoru,nadala sam sam se da i umirovljenici imaju neki popust. Po meni bi trebalo biti ali jos nemam te informacije. do 5 mjeseca 2012, zakon 55/12 ukida cak i članak 9.a. iz pravilnika 90/10 gdje su koeficijenti za neke povrsine i ti koeficijenti su smanjivali vodni i komunalni doprinos, kao i kaznu. Vlada se dosjetila kako napuniti blagajnu pa su ukinuli taj članak i sada se uzima puni volumen bez odbitaka Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.