DomPerignon objavljeno: 14. studeni 2012. Dijeli objavljeno: 14. studeni 2012. Koristim jednu zemlju koja graniči s mojom (vrt od cca 200m2) zadnjih 23 godine u smislu da na njoj sadim voće i povrće za vlastite potrebe i nitko se nikad nije pobunio u vezi toga a ja nisam ni tražio vlasnika niti ikakve informacije o zemlji.. Zemlju sam ispočetka čistio od trave i raznog raslinja kao prevenciju u slučaju zmija i požara jer je povezana s mojom zemljom a nitko drugi nije brinuo o tome. S vremenom sam kad već obrađujem počeo i saditi, i tako već 23god. ( ne računam vrijeme samog čiščenja ) Nedavno sam odlučio pogledati tko je vlasnik koji nikad nije bio na toj zemlji. Ta je osoba na zemljišniku upisana 1910. godine i pretpostavljam da je do sada i pokojna. Imam li ja sad ikakvih prava glede vlasništva te zemlje i što bi trebao učiniti da ostvarim to pravo? U obzir dolazi i kupovina kao prvo rješenje ali neznam kako nači osobu tj njene nasljednike s obzirom da u dokumentu piše samo npr. Ivo Ivić pok. Ive! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.