Jump to content

Nužna vožnja pod zabranom


autop00

Preporučene objave

Pozdrav, vozio sam kamion iz Zagreba do Novog Marofa u vrijeme kada je na državnoj cesti u Novom Marofu bila zabrana vožnje kamionima zbog zimskih uvjeta( zabrana nije bila na državnoj cesti u Zagrebu niti autoputu). Budući da sam morao kamionom doći doma, na parkiralište, normalno sam se skinuo s autoceste u Novom Marofu i uputio na parkiralište koje je udaljeno niti 1 km od izlaza . Moram napomenuti da je zabranjeno zadržavati se na izlazu s autoceste pa nisam mogao tu stati. Međutim, policija me zaustavila nedaleko od izlaza i umjesto da me otpratila do parkinga, ona me je držala tako na cesti gdje sam zaustavljao promet i dodatno ugrožavao sve njegove sudionike, i nakon dugotrajnog pregleda vozila tijekom kojeg nisu našli niti jedan tehnički nedostatak, napisali su kaznu od 5.000,00 kuna zbog vožnje pod zabranom!:tilt: postupak se trenutno nalazi na prekršajnom sudu. Na koje se odredbe zakona mogu pozivati? Do kud sam se ja trebao onda voziti? državne granice? jer očito nisam imao drugog izbora!ne bi li policajac trebao usmjeravati i pomagati vozačima kamiona u takvim situacijama, a ne dodatno ugrožavati promet?? I da napomenem, zabrana vožnje nije bila na snazi kada sam krenuo na put.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na koje se odredbe zakona mogu pozivati? Do kud sam se ja trebao onda voziti? državne granice? jer očito nisam imao drugog izbora!ne bi li policajac trebao usmjeravati i pomagati vozačima kamiona u takvim situacijama, a ne dodatno ugrožavati promet?? I da napomenem, zabrana vožnje nije bila na snazi kada sam krenuo na put.

1. Na prigovor u kojem se poriče prekršaj ili na prigovor u kojem se prekršaj priznaje ali se prigovara na visinu sankcije, čl. 237. st. 1. Prekršajnog zakona.

 

2. Do prvog mjesta na kojem je prometovanje i parkiranje teretnih vozila dozvoljeno.

 

3. Policija je opravdano isključila iz prometa isključila vozilo koje ugrožava druge sudionike u prometu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija